Kinderen verslaan boosaardige ridders tijdens Krokuskriebels

Krokuskriebels is op maat van kinderen tussen 4 en 10 jaar.© GF
Krokuskriebels is op maat van kinderen tussen 4 en 10 jaar.© GF
Redactie KW

Van zaterdag 13 tot en met zondag 21 februari kunnen kinderen tussen 4 en 10 jaar samen met Juliette en de leeuw Leo boosaardige ridders verslaan en ook eens met de dobbelstenen gooien.

De Gezinsbond organiseert al voor de tiende keer Krokuskriebels, een familievriendelijk museumfestival. Zij werkten een parcours uit op maat van kinderen tussen 4 en 10 jaar in Museum 1302 en in het vlasmuseum Texture. Leuk detail: op vertoon van je betalingsbewijs van Kortrijk 1302 mag je gratis Krokuskriebels spelen in Texture.

In Kortrijk 1302 kunnen de kinderen samen met Juliette en de leeuwenwelp Leondorus de Gigantische – de kinderen mogen Leo zeggen – de boosaardige Franse ridders verslaan. Juliette is de beste sporenzoeker en zal iedereen op de goede weg helpen om de gulden sporen te zoeken. Het verhaal is geschreven door Tine uit het collectief van de Letterzetter en met illustraties van Astrid Verplancke. Wie de gulden sporen vindt kan dan naar Texture trekken om het museum aan de hand van dobbelstenen te ontdekken.

Het spel zit vol verrassingen. De musea zijn open van 13 tot 21 februari, behalve op 15 februari, van 10 tot 17 uur. Het is gratis voor kinderen tot 14 jaar, volwassenen betalen een toegangsticket. Leden van de gezinsbond genieten op vertoon van hun lidkaart van het kortingstarief en betalen 4 euro in plaats van 6. Let wel: de coronamaatregelen gelden nog steeds. Je moet op voorhand een museumticket boeken en je aan je tijdslot te houden. Tickets kan je bestellen op de websites van de twee musea.

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.