https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Kinderen mogen weer meer dan één hobby beoefenen

© Getty Images
© Getty Images
Bron: Belga

De Vlaamse regering beveelt niet langer aan dat kinderen zich beperken tot één hobby. Dat laten de bevoegde ministers Jan Jambon, Ben Weyts en Benjamin Dalle weten.

Het advies om kinderen te laten kiezen voor één hobby kwam er eind januari, toen bleek dat het aantal besmettingen bij kinderen en jongeren steeg. “Het lijkt erop dat de maatregel erg goed opgevolgd werd in de afgelopen weken en maanden en dat dit er mee voor heeft gezorgd dat er minder besmettingen waren bij kinderen en jongeren”, laten de ministers woensdag weten.

Dinsdag besloot het Overlegcomité dat het de komende maanden opnieuw mogelijk wordt om in grotere groepen activiteiten te organiseren. Daarom bevelen de ministers nu ook niet langer aan om een harde keuze te maken in het aantal hobby’s.

‘Voorzichtig blijven’

“We zijn de vele ouders en kinderen erg dankbaar om deze oproep goed na te leven”, zeggen ze woensdag. “We beseffen dat dit niet eenvoudig was en soms tot moeilijke keuzes heeft geleid. Voorzichtigheid blijft het codewoord, we rekenen daarbij op het gezond verstand en de solidariteit onder de ouders en de kinderen.”

“We vertrouwen erop dat de organisaties van buitenschoolse hobby’s de verschillende maatregelen goed zullen naleven en dat kinderen zich zorgeloos en in veilige omstandigheden zullen kunnen uitleven.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.