Kinderdagverblijf ‘Iene Miene Mutte’ en ‘Tien Pond Grutten’ overgenomen door Kindercentrum

© (Foto GF)
© (Foto GF)
Redactie KW

De Kinderdagverblijven ‘Iene Miene Mutte’ en ‘Tien Pond Grutten’ worden op 1 april 2021 overgenomen door Kindercentrum vzw, de continuïteit en kwaliteit van de kinderdagverblijven zijn bij deze gegarandeerd.

“Twaalf jaar heeft ze met hart en ziel haar twee kinderdagverblijven gerund en uitgebreid”, getuigt Tanja Werbrouck. “Elke dag was ik in de weer om samen met mijn team kinderbegeleiders een optimale opvangkwaliteit voor de kinderen te waarborgen”.

“Nieuwe extra regelgeving en extra administratieve lasten zorgen ervoor dat ik nog amper zelf met de kinderen kon werken” betreurt Tanja. “Juist datgene wat ik het liefste doe en destijds voor koos”. Daarom heeft Tanja de moeilijke beslissing genomen om haar kinderdagverblijven uit handen te geven.

“Ik ben niet zomaar over een nacht ijs gegaan, want ik wou een vertrouwensvolle en kwaliteitsvolle overnemer vinden, die nauw aansluit bij onze visie en de opvang kwaliteitsvol verder zal zetten”. “Na gesprekken met drie verschillende kinderopvangorganisaties, was mijn keuze duidelijk”. “Kindercentrum vzw was de meest geschikte overnemer voor de twee kinderdagverblijven”, klinkt Tanja overtuigd. “Kindercentrum vzw staat garant voor continuïteit, kwaliteit en een sterke pedagogische visie die het nauwst aansloot met mijn visie”. “Via hun kinderdagverblijf het Mezennestje in Wingene zijn ze reeds ook heel vertrouwd met de gemeente”. Bovenal ben ik blij dat de opvangwerking op dezelfde locatie en met de zelfde personeelsploeg verder zal gezet worden.

Tanja zelf, zal zich nu te volle toeleggen op de uitbouw van “De Landsman” te Zwevezele. Samen met haar man hebben ze de ambitie om er een gezellige gezins-tearoom van te maken waar er van alles te beleven zal vallen in de nabije toekomst voor gezinnen met kinderen.

Kindercentrum vzw is bijzonder verheugd met de overname

Tom Braet (Directeur Kindercentrum vzw) is bijzonder tevreden met de keuze voor zijn organisatie. “Kindercentrum vzw is een kinderopvangorganisatie die pedagogische kwaliteit, kwaliteitsvolle medewerkers en goede infrastructuur hoog in het vaandel draagt” getuigt Tom Braet. Dat juist op basis van deze elementen het vertrouwen gegeven wordt aan Kindercentrum vzw, stemt hem bijzonder gelukkig.

“Via de uitbating van het kinderdagverblijf het Mezennestje, zijn we reeds meer dan twee jaar actief, in de gemeente Wingene”. “Deze week nog, openden we het kinderdagverblijf De Kleine Linde in Doomkerke in samenwerking met de basisschool De Linde, ook na een overname” geeft Tom mee. “Als straks in april ‘Iene Miene Mutte & Tien Pond Grutten’ aansluiten beschikken we over 112 kindopvangplaatsen in Wingene-Zwevezele-Doomkerke” rekent Tom Braet “voor kinderen van 0 tot 3 jaar”.

Heel bijzonder in dit verhaal is dat het allen kinderdagverblijven betreffen die werken met een dagprijs volgens het inkomen van de ouders, dit maakt het voor elke ouder betaalbaar en toegankelijk.

“Het is onze bedoeling om deze drie kinderdagverblijven centraal aan te sturen en te ondersteunen en zo nauw te laten samenwerken in de toekomst”. Zo kunnen we voor elke ouder een kinderopvangoplossing aanbieden en blijven die kindopvangplaatsen gegarandeerd in de regio. Met de geplande nieuwbouw Mezennestje in Wingene zal er ook extra bureelruimte voorzien worden om zo de kinderopvangwerking in de nabije regio verder uit te bouwen, naast de hoofdzetel in Waregem.

Futureproof, schaalvergroting in kinderopvang is goed

Kinderopvangorganisatoren dienen op vandaag aan grote uitdagingen het hoofd te bieden. Er zijn de terecht hoge kwaliteitseisen voor de pedagogische werking en infrastructuur. De financiële leefbaarheid van kinderopvangorganisatoren staat onder druk en de vraag naar voldoende betaalbare nabije kwaliteitsvolle kinderopvang voor ouders stijgt met de dag. Het beschikken over voldoende geschoolde en permanent gevormde kindbegeleiders is een continue uitdaging.

Hierbij zijn samenwerking, het bundelen van expertise, schaalvergroting en het inzetten op management vanuit sociaal ondernemerschap de oplossingen om deze uitdagingen succesvol te realiseren. Juist hierop wenst Kindercentrum vzw de komende jaren in te zetten.

Naar aanleiding van de aansluiting van ‘Iene Miene Mutte’ en ‘Tien Pond Grutten” tot Kindercentrum vzw beschikt Kindercentrum nu over 277 kindplaatsen groepsopvang, gespreid over 8 kinderdagverblijven en 62 kindplaatsen gezinsopvang in Waregem-Wingene-Ruiselede alsook een 1000-tal kinderopvangplaatsen Buitens Schoolse Kinderopvang in Waregem. Na de overname op 01/04/2021 zullen 135 medewerkers actief zijn binnen de vzw.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.