Jeugdwerkingen Cercle Brugge en WS Bulskamp slaan handen in elkaar

© gf
© gf
Redactie KW

De jeugdacademie van groen-zwart wil met een aantal ploegen uit Oost- en West-Vlaanderen een win-winsituatie creëren en sloot na overeenkomsten met KDC Ruddervoorde, KFC Poperinge en KFC Varsenare nu ook een samenwerking af met WS Bulskamp.

Het gaat om een samenwerking van 2,5 jaar. Cercle Brugge behoort dit seizoen tot de beste twaalf jeugdopleidingen van het land en wil jongeren in een sfeer van gezonde sportieve ambitie een degelijk en sportief verantwoorde opleiding aanbieden. Door de coronapandemie liggen de trainingen voor de oudere jeugdreeksen en wedstrijden al maanden stil maar desnondanks gaan Cercle en WS Bulskamp samen in zee op het vlak van jeugdwerking. De ATVJO’S Diederiek Vermeersch en Marc Van Opstaele hebben bij Cercle hiervoor een akkoord gesloten met Branco Hemeryck, voorzitter Bulskamp, en in een recent verleden werkzaam voor Cercle Brugge) en Hannes Cools (TVJO Bulskamp).

“Cercle Brugge wil Bulskamp ondersteunen op het niveau van de TVJO, zoals het opstellen van een opleidingsplan en het delen van de specifieke manier van trainen en spelen”, zegt Diederiek Vermeersch. “Alsook voor de coaches, met het volgen van stages, trainingen en seminaries en de jeugdspelers die gezamenlijk kunnen deelnemen aan tornooien, en de allerjongste van Bulskamp om met de eerste ploeg van Cercle het terrein op te komen.”

Bulskamp zal Cercle helpen bij het ontdekken en rekruteren van talent in hun regio voor de onderbouw van groen-zwart. “Hopelijk wordt deze samenwerking een succes en een win-winsituatie voor beide teams”, klinkt het bij beide ploegen. (ACR)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.