Jeugdverblijfsite Horizon definitief verankerd in Bredene

Kristof Vermeire aan de Horizon-site.© GF
Kristof Vermeire aan de Horizon-site.© GF
Redactie KW

De Provincie West-Vlaanderen werkte in nauwe samenwerking met de gemeente Bredene een nieuw Provinciaal Ruimtelijk Uitvoeringsplan (PRUP) uit voor het jeugdverblijf ‘Horizon’ aan de Koerslaan. Dit uitvoeringsplan zorgt er niet alleen voor dat het jeugdverblijf wettelijk verankerd is, Horizon kan ook beperkt uitbreiden.

Volgens het gewestplan is dit jeugdverblijf gelegen in natuurgebied en dus zonevreemd. “Doelstelling was om het jeugdverblijf zone-eigen te maken, waardoor de bestemming overeenkomt met het gebruik. Door de strenger wordende wetgeving, en aangepaste wensen met betrekking tot slaapkamergrootte, werden bovendien de huidige gebouwen te klein”, zegt schepen Kristof Vermeire (CD&V).

“Door een herindeling van de slaapkamers dreigen er maar liefst 171 slaapplaatsen verloren te gaan. Omwille van de erfgoedwaarde is inbreiding niet mogelijk. Daarom wordt een beperkte uitbreiding voorzien”, verduidelijkt schepen van Ruimtelijke Ordening Kristof Vermeire de opmaak van het nieuwe RUP.

Aantal slaapplaatsen blijft behouden

Er komen twee nieuwe gebouwen en er worden twee ondergrondse ruimtes voorzien. Hierbij wordt rekening gehouden met het erfgoed en de omgeving, functies zoals polyvalente zaal en keukenruimte worden daarom ondergronds voorzien. De totale capaciteit (517 slaapplaatsen) van het jeugdverblijf kan door dit nieuwe PRUP behouden blijven.

“Als gemeente zijn we tevreden dat deze jeugdverblijfsite met dit nieuwe PRUP wettelijk verankerd is. Heel wat kinderen zullen op die manier kunnen blijven genieten van een verblijf op deze uniek gelegen site vlak bij zee, strand en duinen”, besluit schepen Kristof Vermeire.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier