Jeugdraad wil jongeren meer betrekken bij jeugdwerking

© Nele
© Nele
Redactie KW

Op vrijdag 2 juli lanceerde jeugdraad Wingene de actie ‘Aanstekers’ om jongeren meer te betrekken bij de jeugdwerking binnen de gemeente.

Via de online tool ‘Aanstekers’ van Bataljong kunnen jongeren hun ideeën en wensen doorgeven. Dit gebeurt via een eenvoudige scanning van de QR-codes. Die codes zijn onder meer te vinden bij het evenementenplein en bij de jeugdhuizen. “We zijn al even op zoek naar meer inspraak van jongeren die niet aangesloten zijn bij een jeugdbeweging”, verduidelijkt Sean Ghesquière van de jeugdraad. “Al jaren zien we dat aanwezigen op onze vergaderingen vertegenwoordigers zijn van jeugdbewegingen”, vult schepen voor Jeugd Jens Danneels aan. “Dat is zeker positief maar we willen er zijn voor alle jongeren uit Wingene en Zwevezele en ook iedereen de kans geven om zijn stem te uiten. Daarom zet de jeugdraad deze actie op poten.”

Meer naar buiten komen

Door de maatregelen en verschillende lockdowns moest de adviesraad het over een andere boeg gooien. De jeugdraad besliste om in kleinere groepen samen te werken rond enkele specifieke thema’s. Marthe Demeulemeester nam de leiding over de werkgroep ‘naar buiten’ en vertelt: “Deze zomer willen wij ook echt naar buiten treden om jongeren warm te maken voor deelname aan een lokaal beleid. Het project ‘Aanstekers’ is perfect om naar buiten te komen en tegelijk verder aan onze doelstellingen te werken.”

Iedereen kan zijn mening van thuis uit ook meedelen. De online tool kan je vinden via aanstekers.org/wingene . Vragen of opmerkingen zijn welkom via jeugdraad@wingene.be . (NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier