Jeugdhuis The Nooddle organiseert voor het eerst ook tienerbal

Elise Huys, Louise Baeke en Marlies Tallloen. © (foto AVH)
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Voor de derde keer plannen de vrijwilligers van jeugdhuis The Nooddle het langverwachte galabal. Tot twee keer toe gooide corona roet in het eten, maar op 13 november wordt er eindelijk opnieuw gedanst. Dit jaar wordt er voor het galabal ook een feest voor tieners gegeven.

Voor voorzitster Louise Baeke (19) en Elise Huys (19) is dit galabal de eerste grote organisatie na de vernieuwing van het bestuur. In 2019 werd de kernwerking van het jeugdhuis grondig veranderd en sindsdien waait er een nieuwe wind.

Eerste feest van nieuwe werking

“We hebben onze groep van vrijwilligers die dagelijks met het jeugdhuis bezig zijn, vergroot. In totaal is nu een dertigtal mensen betrokken bij onze dagelijkse werking. Het galabal wordt dus het eerste feest van de nieuwe werking.” Dat feest werd op 14 maart 2019 voor een eerste keer gepland. Eventverantwoordelijke Elise Huys (19) herinnert zich de eerste annulering nog alsof het gisteren was. “We hadden toen enkele weken hard gewerkt om alles klaar te krijgen. Op zaterdag, de dag dat we het galabal zouden annuleren, waren we opnieuw koelkasten aan het legen in plaats van ze te vullen. In de plaats van de laatste voorbereidingen te doen, moesten we opeens alles opruimen. We kregen toen zelfs de politie op bezoek. Die dachten dat we in het geniep een feestje zouden organiseren. In werkelijkheid waren we ons geannuleerde feest aan het opruimen.”

Tieners betrekken bij werking

Ook beroepskracht Marlies Talloen is trots op de motivatie van haar nieuwe bestuursleden. “De nieuwe wind is duidelijk merkbaar. Ik voel dat elk van hen erin wil vliegen. Het was niet gemakkelijk om de kern positief te houden in de coronacrisis, maar toch is de goesting er nog steeds. “Er komt dit jaar ook een tienergalabal. Dat organiseren we voor kinderen tussen 10 en 15 jaar. We willen hen betrekken bij ons jeugdhuis en hen warm maken voor onze werking.” In totaal worden op het feest maximaal 300 mensen verwacht.

Meer informatie en tickets kan je vinden via de Facebookpagina van jeugdhuis The Nooddle of op het facebookevenement ‘Galabal The Nooddle 2021 – Prom Edition’.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.