Jeugdhuis The Nooddle krijgt nieuwe bestemming op site Bloemendalezwembad

De plannen van de Beernemse bestuursploeg om een nieuw zwembad te bouwen op sportpark Drogenbrood krijgen concreet vorm. Daardoor komt het gebouw van het huidige Bloemendalezwembad in het centrum van Beernem naar het einde van de legislatuur leeg te staan. Het gemeentebestuur denkt nu al na over de herbestemming van de site langs de C. Marichalstraat. Daarom nam het schepencollege een principiële beslissing om op deze locatie een nieuw jeugdhuis te voorzien. “Een nieuw jeugdhuis nabij het ontmoetingscentrum OC De Kleine Beer biedt veel potentieel.”

Het schepencollege van Beernem voor jeugdhuis The Nooddle.© AVH
Het schepencollege van Beernem voor jeugdhuis The Nooddle.© AVH

“Deze locatie in het centrum van Beernem werd de laatste jaren door de jongeren van het jeugdhuis naar voor geschoven als hun toekomstige droombestemming. Ook de jeugdraad maakte van een nieuw jeugdhuis in Beernem een ambitie met topprioriteit”, vertelt schepen van jeugd Ruben Strobbe (CD&V).

“Jeugdhuis The Nooddle is sinds 1995 de plek in Beernem voor en door jongeren. Eerst in Oedelem en nu sinds vele jaren in de Bloemendalestraat van Beernem. Maar het huidige pand begint steeds meer gebreken te vertonen en grote onderhoudswerken dringen zich op.”

“De gemeente is geen eigenaar van het pand en het huurcontract met de eigenaar loopt af in 2025. Door met het schepencollege (CD&V, SP.A en Groen) nu een principiële beslissing te nemen, willen we de jongeren zekerheid bieden. We garanderen een toekomst voor het jeugdhuis in Beernem.”

Participatie van de jongeren en de buurt

Om te bepalen aan wat het nieuwe jeugdhuis moet voldoen, de functies in kaart te brengen en aan de noden te beantwoorden, zal door de jeugddienst een stevig participatietraject worden opgestart met de jongeren van het jeugdhuis en de jeugdraad.

Er komt ook een bevraging in de omgeving, om de aandachtspunten en ideeën van de buren mee te nemen. Naast een plek voor de jeugd, maakt het gemeentebestuur ook de oefening welke functies nog interessant zijn op deze locatie. (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.