https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdhuis ’t Kalf in Veldegem helemaal vernieuwd tijdens lockdown

We herkennen Neill Decan, Florian Lambert en Rens Pierloot.© BC
We herkennen Neill Decan, Florian Lambert en Rens Pierloot.© BC
Bieke Cobbaert

De vrijwilligers van ’t Kalf hebben van de lange lockdownperiode gebruik gemaakt om hun jeugdhuis in Veldegem volledig te renoveren. “We zijn klaar om er straks weer helemaal in te vliegen.”

Aan het woord zijn Florian Lambert (24) en Rens Pierloot (24) uit Veldegem en Neill Decan (21) uit Eernegem. Vanuit de jongenschiro zijn zij in het bestuur van jeugdhuis ’t Kalf beland. “De jongens- en meisjeschiro van Veldegem zijn nauw verbonden met ’t Kalf. Voor velen die uit de leidingsploeg van de Chiro stappen, is ’t Kalf een logisch gevolg. Ook voor ons”, klinkt het.

Het bestuur van ’t Kalf telt 12 jonge vrijwilligers. “Omdat we niet stil wilden zitten tijdens de lockdown, hebben we de tijd genomen ons jeugdhuis volledig te renoveren. Na 13 jaar mocht dat wel eens. We hebben allemaal gedaan waar we goed in zijn of hebben dat toch geprobeerd. (knipoog) We hielpen elkaar en vulden elkaar aan. Alleen jammer dat de meest handige harry’s onder ons geen tijd hadden om te helpen omdat ze moesten werken”, lacht het trio.

Hulp van gemeente

“We hebben deze renovatie niet alleen moeten doen”, onderstreept Florian. “We kregen veel hulp van de gemeente, die eigenaar is van het gebouw. Zo kregen we een budget ter beschikking en heeft de technische dienst onder meer het podium herbekleed. Straks volgt nog de elektriciteit. Daar hebben we zelf wijselijk afgebleven.”

De vrijwilligers van ’t Kalf zijn er helemaal klaar voor om straks opnieuw jongeren te verwelkomen in hun gezellige, eigentijdse jeugdhuis. “Zelfs de renovatie was niet evident om samen te komen. We moesten onze eigen plaats reserveren om te renoveren, zodat de bubbel niet te groot zou worden. We verlangen om straks open te mogen. Ons jeugdhuis draaide voor de lockdown heel goed en we twijfelen er niet aan dat de jongeren straks opnieuw de weg zullen vinden naar onze ontmoetingsplaats. We zijn benieuwd naar wat ze van onze vernieuwde jeugdhuis zullen vinden. We hebben het alvast klaargestoomd voor de volgende generaties.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten