Jeugdhuis De Plekke in Bissegem heeft nieuwe raad van beheer

Vic Debonne, Remko Quidousse en Henri Mestdach hebben de fakkel overgenomen en vormen voortaan de Raad van Beheer van Jeugdhuis De Plekke. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Vic Debonne (22), Remko Quidousse (22) en Henri Mestdach (27) vormen voortaan de Raad van Beheer van Jeugdhuis De Plekke in Bissegem.

Bissegemnaar Vic Debonne is de nieuwe voorzitter geworden. Hij volgt Klaas Vlieghe (27) op. Tijdens de vergadering van vorige week gebeurde de overdracht en werden de fakkels letterlijk doorgegeven. Ook Robin Bonnier (27) liet zich vervangen als penningmeester. Voortaan doet Remko Quidousse de boekhouding en vraagt hij de nodige subsidies aan. “Ik besef dat dit veel werk inhoudt maar ik zie het zitten”, zegt hij. Henri Mestdach (27) uit Marke blijft secretaris.

Vriendengroep

Het bestuur van JH De Plekke blijft verder ongewijzigd. Klaas en Robin blijven bestuurslid.

De andere bestuursleden zijn Stef Debonne, Arne Van Belle en Conan Vandenbulcke, Chelsey Dewolf, Maxim Quidousse en Jesse Terryn.

Het 11-koppige bestuur van JH De Plekke vormt een hechte vriendenbende. “We vergaderen altijd met de hele kern, waardoor iedereen op de hoogte is over alles en waardoor er veel inspraak is. Iedereen kan zijn gedacht zeggen zonder dat er achteraf miserie van komt. De werking loopt goed.”

Voor Vic en Remko is het – aangezien ze al bestuurslid waren – niet zo’n grote aanpassing. “Ook het bestuurswerk in een covidperiode is niet nieuw. “We zitten al langer in het bestuur mét covid dan zonder”, zegt Vic, die nu als voorzitter moet zorgen dat alles vlot verloopt.

“Momenteel kunnen we niet veel activiteiten organiseren en werken we vooral naar de toekomst toe”, luidt het bij het drietal. “We hadden plannen voor fuifjes en festivalletjes maar hebben deze op onze laatste vergadering uitgesteld. Volgens de regels die gelden blijven we elk weekend op vrijdag en zaterdag open. Soms zullen we eens kleinere activiteiten organiseren zoals een gezelschapsspellenavond op vrijdag 10 december vanaf 20 uur, zodat we toch iets kunnen doen in kleinere bubbels.”

Weekendje Ardennen

Vic, Remko en Henri dromen ervan om eventueel eens te gaan paintballen of een weekendje naar de Ardennen te trekken met het bestuur op teambuilding. “Niets daarvan is echter al geregeld. Er zijn nog geen voorbereidingen getroffen. Er moet ook nagegaan worden wat er kan met de coronamaatregelen.”

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.