https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugdhuis De Hobbit opent op 1 oktober met een knal: “Willen gewoon weer kunnen zwinnen”

Yoni, Jordy, Seppe, Emma, Kjell en Yordan. © KV
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Vanaf 1 oktober mogen we weer dansen in de nachtclubs, maar ook op café. Daar is jeugdhuis De Hobbit helemaal klaar voor. Diezelfde avond organiseren ze hun eerste fuif: Bal Marginal, waar alle coronamaatregelen op de schop gaan. Op vrijdag 1 oktober kunnen trouwe liefhebbers van jeugdhuis De Hobbit het onderste uit de kan halen op het eerste geoorloofde feestje.

“We hebben gekozen voor het thema Bal Marginal, een klassieker in ons jeugdhuis”, vertelt voorzitter Seppe Vandendriessche (20). “We willen openen met een knal en daarvoor gaan we tot het uiterste.” Kjell Kerwyn (18) is een van de nieuwste aanwinsten in het bestuur en vult aan: “Eigenlijk willen we gewoon weer kunnen zwinnen. Daar komt het op neer.”

Saai jaar

“Het afgelopen jaar is enorm saai geweest”, zegt Seppe. “De 14 bestuursleden zitten in De Hobbit om feestjes te organiseren en om iedereen zich te zien amuseren. Dat kon nu niet. We hadden het gevoel dat we onze talenten niet konden benutten.” Toch bleef het bestuur niet bij de pakken zitten. “We hebben van de tijd gebruik gemaakt om ons jeugdhuis op te knappen. Zo voerden we schilderwerken uit, bouwden we een nieuwe cocktailbar en maakten we een gigantisch terras.”

Volle kalender

Nu er weer perspectief is voor de jeugd kunnen de bestuursleden de kalender volplannen met feestjes en evenementen. “Kijk maar naar onze agenda, elk weekend is er wel wat te doen”, lachen ze. “In oktober hebben we onder andere nog een Oktoberfest en een fuif voor Chrysantjes van de KLJ.” Het vervolg van de plannen blijft nog een verrassing. Maar één ding is duidelijk: “Op vrijdagen kun je bij ons terecht voor een classic hobbitavond en de zaterdagen dienen voor fuiven.” Om het nieuwe werkjaar volledig in te zetten, kijkt De Hobbit nog voor een vervanging van de muziek- en lichtinstallatie. (KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.