https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Jeugddienst Lichtervelde wil jongeren uit hun kot lokken met Frisbee Golf Parcours

Speelpleinanimatoren Axelle De Smedt, Margaux Merlevede en Kyana Glorieux testen het Frisbee Golf Parcours uit.© foto Kurt
Speelpleinanimatoren Axelle De Smedt, Margaux Merlevede en Kyana Glorieux testen het Frisbee Golf Parcours uit.© foto Kurt
Lien Henneco
Lien Henneco Pers en promotie Muziekcentrum Cactus

Dankzij de lockdown heeft de Vlaming massaal het sporten herontdekt. Zowat iedereen is aan het wandelen geslagen, skeeleren maakt een ware comeback en padel, een mix tussen tennis en squash, is populairder dan ooit. In Lichtervelde maken ze handig gebruik van de sporthype en werd frisbee golf geïntroduceerd.

Frisbeegolf of diskgolf komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en lijkt in veel opzichten op het traditionele golf. In plaats van een bal en verschillende clubs gebruiken spelers een vliegende schijf of frisbee.

Frisbeeën op zich is enorm populair bij jongeren en dat is ook de jeugddienst van Lichtervelde niet ontgaan. De gemeente stippelde in samenwerking met Stadlandschap West-Vlaamse hart en de provincie West-Vlaanderen een parcours uit langs zes groene zones in Lichtervelde met frisbee-golfmanden.

Gratis uitproberen

De bedoeling is om, net zoals bij golf, met zo weinig mogelijk pogingen de frisbee in de korf te gooien vanuit verschillende werpplaatsen. Gedurende de hele maand april kan je het frisbee-golfparcours gratis uitproberen.

Het frisbee-golfparcours moet de Buitenspeeldag, die zou plaatsvinden op woensdag 21 april, doen vergeten. Het is al het tweede jaar op rij dat Buitenspeeldag niet kan doorgaan door corona, want veel mensen samenbrengen op één plek is nog steeds geen goed idee. In veel gemeentes werd daarom gezocht naar een alternatief aanbod. In Lichtervelde werd het dus frisbee golf.

🥏🥏Frisbee Golf?! Is dit een aprilgrap? 🐠Nee hoor, probeer het maar eens! Super leuk, voor jong én oud!Haal jij het…

Geplaatst door Jeugddienst Lichtervelde op Donderdag 1 april 2021

Jeugdconsulent Arne Crevits licht toe: “Het is al een moeilijk jaar geweest voor de jeugd. Daarom hebben we, samen met de dienst cultuur, vrije tijd en sport de koppen bij elkaar gestoken om te bekijken hoe we jongeren dit jaar toch uit hun kot konden lokken.”

“We hadden frisbee golf al bij andere gemeentes zien opduiken en vonden het een leuk initiatief. De Lichterveldse leerlingen uit de Middenschool kregen allemaal een frisbee. Ze kunnen dus meteen aan de slag!”

Speelpleinwerking

Dat corona de kinderen en jongeren serieus op de proef stelt, is een understatement . Zo zag ook de Speelpleinwerking in de paasvakantie er helemaal anders uit dan andere jaren. “Het was puzzelen, maar alles vond uiteindelijk toch plaats met drie bubbels van tien kinderen.”

“We hopen echter dat er in de zomer meer mogelijk zal zijn. We volgen de situatie op de voet en staan in nauw contact met koepelorganisatie VDS ( Vlaamse D ienst Speelpleinwerk, red. ) Een gelijkaardig scenario zoals in de zomer van 2020 zou mooi zijn”, besluit Arne. In afwachting van meer versoepelingen dus nog even frisbee golfen.

Meer info vind je op lichtervelde.be/frisbee-golf

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.