Jeugd van Cercle en Club Brugge en Zulte-Waregem opnieuw in Elite 1

© (Foto ACR)
© (Foto ACR)
Redactie KW

In West-Vlaanderen behoren Cercle Brugge, Club Brugge en Zulte Waregem net als vorig seizoen opnieuw tot de beste twaalf jeugdopleiding van het land. Zij komen komend seizoen uit in Elite 1.

Naast Cercle Brugge, Club Brugge en Zulte Waregem zijn er verder nog RSC Anderlecht, Sporting Charleroi, Racing Genk, KAA Gent, OH Leuven, Standard, KV Mechelen, STVV en Antwerp dat de plaats inneemt van Westerlo. Zij mogen hun jeugd vanaf U11 tot en met U18 laten aantreden in de Elite 1-reeksen.

Het Elite 1-label wordt verkregen op basis van het ingediende dossier voor elite jeugdvoetbal. De score wordt bepaald op basis van verschillende criteria op het vlak van onder andere infrastructuur en de sportieve omkadering. Bij Cercle Brugge reageren ze binnen de jeugdwerking alvast zeer enthousiast op het opnieuw behalen van het hoogste label. “Onze Jeugdacademie wordt zo bekroond voor de inspanningen die het dagdagelijks levert om een uiterst professionele en kwaliteitsvolle jeugdwerking aan te bieden”, klinkt het bij TVJO David Carpels of de Technisch Verantwoordelijke Jeugd Opleiding.

“De doorlichting hield rekening met heel wat factoren, een belangrijk element is de doorstroming naar de eerste ploeg. “Voor Cercle is die doorstroming uiteraard heel belangrijk, maar tot de beste jeugdopleidingen van het land behoren is ook een beloning voor het vele werk van de talrijke vrijwilligers en medewerkers van groen-zwart”, aldus Carpels.

De U8, U9 en U10 voetballen zoals de vorige jaren in een format dat regionaal is waardoor zij geen verre verplaatsingen hoeven te maken. Ook de U21 (beloften) speelt onder een ander format. (ACR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier