Jeugd leeft zich uit op de buitenspeeldag

© (Foto MV)
© (Foto MV)
Redactie KW

Woensdag 21 april is het nationale buitenspeeldag en dat wisten ze ook in Izegem. De Jeugddienst van de stad had een leuk en divers programma in elkaar gestoken en daar kwamen heel wat kinderen en jongeren met veel plezier op af. Op verschillende locaties in de stad was er vanalles te beleven.

De buitenspeeldag is een vaste activiteit op de agenda van de Izegemse Jeugddienst en Sportdienst. In normale tijden is dit een groots evenement waar heel veel kinderen en jongeren samen spelen, maar corona zorgt dat de organisatie dit jaar wat creatiever uit de hoek moest komen. “We laten alles helemaal coronaproof en op verschillende locaties in Izegem doorgaan.” vertelt Emma Nuyttens van de Jeugddienst. “Er zijn activiteiten voor de kleuters van 2 tot 6 jaar, maar we hebben ook leuke spelletjes op maat van de 6 tot 12-jarigen. De jongeren tussen de 12 en de 18 jaar vonden zeker ook hun ding in het aanbod met verschillende activiteiten die geschikt zijn voor hen.”

De activiteiten gaan allemaal door op een bepaalde locatie in de stad. “Er is vanalles te doen rond het JOC in de Krekelstraat, maar ook op de speelpleinen van De Krekel en De Linde vind je spelende kinderen. Daarnaast maakten we ook een locatie in het Blauwhuispark, aan De Mast en aan Eperon d’Or. Aan de achterkant van De Leest is er een chillzone waar tieners in bubbels van 4 kunnen afspreken.” weet Emma.

Verschillende workshops

“Om alles coronaproof te laten doorgaan moesten alle deelnemers op voorhand inschrijven voor de activiteit naar keuze. Alle activiteiten gaan door in bubbels van maximum 10 deelnemers. We houden ons strikt aan dat aantal zodat alles zo veilig mogelijk kan doorgaan. Er kon ook maar voor 1 workshop ingeschreven worden omdat we bubbelvermenging moesten vermijden.” legt Emma uit. “Beetje spijtig allemaal, maar we zijn al blij dat we iets konden organiseren. Vorig jaar werd alles afgeblazen door corona.”

 © (Foto MV)
© (Foto MV)

“De activiteiten zijn heel divers. Zo is er een workshop fietsen pimpen, zijn er initiaties skaten en schermen, is er een cluedospel en een bubble ball, een rollerparadijs voor de kleinsten en nog veel meer. Een mooi aanbod dus en dat helemaal gratis.” klinkt het. “Voor verschillende workshops konden we beroep doen op Izegemse verenigingen zoals de Scouts & Gidsen, Sjo-Bizz en de Izegemse bibliotheek.”

Speelstraten

Bedoeling van de buitenspeeldag is vooral de kinderen aan te sporen om te genieten van de buitenlucht en het mooie weer, en dat weer was zeker van de partij. Televisie, computer en tablet kon dus even uit blijven. “We maakten van de gelegenheid ook gebruik om de speelstraten nog eens extra in de verf te zetten. Normaal kunnen die enkel doorgaan tijdens de schoolvakanties, maar vanmiddag kon dat per uitzondering ook een keer buiten die vakanties. Dat was het geval in de Vinkenlaan in Emelgem en de Hugo Verrieststraat. We zijn alvast bijzonder tevreden over de middag!” (MV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier