Jelle Hugelier (23) wordt de nieuwe jeugdcoördinator bij FC Marke

Jelle Hugelier trekt volgend jaar naar FC Marke. (foto KDS)
Jelle Hugelier trekt volgend jaar naar FC Marke. (foto KDS)
Redactie KW

Jelle Hugelier, de vorige seizoenen steevast een vaste waarde bij Aalbeke, speelt volgend seizoen bij FC Marke. De 23-jarige verdediger wordt er zelfs de nieuwe TVJO, heeft zich ondertussen al goed ingewerkt bij de groen-zwarten.

Jelle Hugelier en FC Aalbeke waren twee handen op een buik. En toch kreeg de Markenaar het over zijn hart om de Blauwe Uilen te ruilen voor FC Marke. “Ik ben niet over één nacht ijs gegaan”, reageert de sportleraar aan de Sint-Michielschool in Kuurne. “Tenslotte was FC Aalbeke de ploeg van mijn hart. Maar toen de Markse jeugdvoorzitter Tom Tytgat me voorstelde om er TVJO te worden, was ik gecharmeerd. Jeugd opleiden is altijd mijn dada geweest. Ik was er pas zestien toen ik bij Aalbeke mijn eerste stappen zette als jeugdtrainer, haalde op jonge leeftijd mijn uefa-B diploma. Met de U17 mocht ik zelfs een titel vieren. Of ik dan geen TVJO bij Aalbeke kon worden? Ik had het graag gedaan, heb het zelfs voorgesteld. Maar het antwoord liet te lang op zich wachten.”

“Jeugd is toekomst”

FC Marke heeft zich de jongste seizoenen ontpopt tot een ambitieuze ploeg. Ook wat jeugdopleiding betreft zijn de groen-zwarten aan een inhaalbeweging bezig. “Wie de jeugd heeft, bezit de toekomst”, weet Jelle Hugelier. “Met voorzitter Tom Tytgat zit ik op de zelfde golflengte. De eigen jongeren moeten zich kunnen ontplooien, op termijn speelkansen krijgen. Dat is onze grote doelstelling.”

Corona speelt het voetbal parten. De competitie ligt reeds stil van half oktober. “Net als iedereen zijn we corona kotsbeu”, zegt Jelle Hugelier. “Maar bij Marke zijn alle jeugdreeksen blijven trainen. Sommige jongens zijn weg gebleven, maar dat is de minderheid. Bij de jongens die zich iedere week present melden, druipt de goesting er zo vanaf.”

“Bij Aalbeke heb ik een mooie tijd gehad, ik houd er schitterende herinneringen aan over. Voor de wedstrijd op Aalbeke (die in dezelfde reeks speelt als Marke, red.) zal ik er alleszins moeten opletten dat ik uit pure gewoonte niet de kleedkamer van de thuisploeg binnenstap om mij te kleden.” (Fonzie)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier