https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Isabelle en Lore lanceren ondernemerscursus voor… kinderen: “Meer nodig dan goed rapport om succesvol te zijn”

Lore Deviaene en(foto Joke Couvreur) © JOKE COUVREUR
Phebe Somers

Er valt veel te discussiëren over de vraag of ons huidig onderwijssysteem de jeugd van tegenwoordig wel voldoende voorbereidt op het volwassen (werk)leven. Wie z’n kind graag een extra rugzakje vol vaardigheden wil meegeven, kan vanaf nu terecht bij Isabelle en Lore van De Talenten Academie waar zij kinderen leren om ondernemend door het leven te gaan.

Welke job je ook uitvoert, sowieso vergt die naast kennis over het vak ook tal van vaardigheden. Denk maar aan omgaan met stress en obstakels, voor jezelf durven opkomen, oplossingsgericht denken, samenwerken met anderen, duidelijk communiceren… Die talenten zijn niet voor iedereen even vanzelfsprekend, en daar spelen Isabelle Demol (46) en Lore Deviaene (30) uit Waregem op in. “Je hebt meer nodig dan goede schoolresultaten om te slagen in het leven. Onze cursus is niet enkel bedoeld om de zelfstandige ondernemers van morgen te kneden, maar om elk kind de handvaten te bieden dat het nodig heeft om iets te doen met hun intellectuele capaciteiten. Of dat nu in hun persoonlijke leven is, in loondienst of als leider van het eigen bedrijf.”

Omgaan met diversiteit

Het antwoord is een ondernemersopleiding voor kinderen van het 2e tot 6e leerjaar. Best jong om al na te denken over de skills die ze nodig zullen hebben in hun volwassen leven. Toch is het volgens Isabelle de ideale leeftijd om daarmee te starten. “De technieken zouden zelfs al vroeger aangeleerd kunnen worden. Hoe jonger kinderen zijn, hoe gemakkelijker ze nieuwe dingen leren. Op die leeftijd zijn ze daar het meest ontvankelijk voor, deels omdat ze nog veel toegang hebben tot hun gevoelens. Hoe ouder je wordt, hoe minder je openstaat voor nieuwe inzichten en houdingen.” Het feit dat de verschillende leeftijden niet van elkaar gescheiden worden, toont hen de diversiteit die ze later ook zullen tegenkomen in de maatschappij.

Isabelle legt uit dat ze heel ervarings- en gevoelsgericht te werk gaan. Spelenderwijs moeten ze bijvoorbeeld samenwerken om een reeks opdrachten te vervullen, krijgen ze situaties voorgeschoteld waarin ze moeten reageren op verandering, leren ze mensen vertrouwen door elkaar in de lucht te tillen, bouwen ze legoconstructies na… “Het resultaat is meer empathie, zelfvertrouwen, authenticiteit en veerkracht in tijden van verandering”, verklaart Isabelle. Op maandag 13 september staat de eerste les gepland. De eerste groep van 10 kinderen zit helemaal vol, in de tweede is er nog plaats.

Leiderschap

Isabelle is de oprichtster van Talpa Coaching, een praktijk die zich specialiseert in coaching, bemiddeling en training voor particulieren, zelfstandigen en bedrijven. Het idee voor De Talenten Academie speelde al langer in haar hoofd, maar de knoop hakte Isabelle pas door na een gesprek met Jef Colruyt. “Hij is al heel lang bezig met persoonlijke ontwikkeling, verbindend leiderschap en het vormen van de ondernemers van morgen. Samen met Lore, die hier bij Talpa Coaching werkt, ben ik dan aan de slag gegaan.” De technieken die ze zullen aanwenden, past Isabelle al jaren toe bij de opvoeding van haar eigen dochter, nu 11 jaar. “Daarom ben ik redelijk zeker van het succes van deze opleiding.” En de opleiding is best uniek, een gelijkaardig project bestaat nergens anders in Vlaanderen.

Knuffelfabriek

Voor Onno Faveere (8) uit Waregem is het alvast een leuke uitdaging. De jongen zit sowieso niet graag stil, dus een extra vrijetijdsbesteding kan er nog wel bij. Golfen, lopen, scouts, Japanse gevechtsport, pingpong en dactylo behoren al tot zijn bezigheden. “We vinden het onze taak als ouders om hem zoveel mogelijk aan te bieden. Het is aan hem om zijn eigen weg te vinden en te ontdekken wat hij leuk vindt. Hij leert graag nieuwe dingen, dus daar hebben we geluk mee”, vertelt mama Hilde Henderickx.

Onno Favere. (foto Joke Couvreur)
Onno Favere. (foto Joke Couvreur) © JOKE COUVREUR

Heel gefocust op de toekomst is Onno nog niet, al heeft hij wel al enkele ideetjes over welk beroep hij later zou willen uitoefenen. “Een professionele golfspeler”, klinkt het meteen enthousiast. “Of misschien een fotograaf, of werken in een dierentuin, mijn lievelingsdier is een aap.” Na deze bekentenis krijgen we meteen een antwoord op onze vraag welk bedrijf hij zelf zou opstarten mocht hij later een ondernemer worden: “Een knuffelfabriek. Het logo zou een apenhoofd zijn, met de O van Onno in het midden. Knuffelberen zijn leuk en zacht, en ze maken mensen blij. Ik zou wel moeite hebben met de verantwoordelijkheid om mensen te betalen en te zorgen dat er genoeg wol is, daarom zou ik liever met twee bazen zijn zodat we elkaar kunnen helpen.”

Talenten

Met de ondernemerscursus hopen de ouders van Onno dat hij de vaardigheden zal ontwikkelen die hem later verder zouden kunnen helpen. Volgens papa Thierry ontbreken veel ondernemers het talent om dingen in z’n geheel te zien en laten ze zich te weinig bijstaan door coaches en adviseurs. Hilde vult aan: “In het leven kom je allerlei soorten mensen tegen en niet iedereen zal dezelfde achtergrond, mening of talenten hebben. Maar iedereen vormt een schakel binnen het grotere geheel. Ons doel is dat Onno later, of hij nu zelf een bedrijf leidt of niet, met iedereen kan samenwerken.” Op zich lijkt dat geen probleem te zijn, want volgens Onno kan hij heel goed omgaan met nieuwe gezichten, maar hij wil toch wat nuanceren: “In de klas maak ik graag opdrachten in groep, maar als het over iets gaat waar ik heel veel over weet, dan doe ik het liever alleen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.