Ingelmunster laat kinderen meebeslissen over jeugdaanbod

© Getty Images
© Getty Images
Redactie KW

Het gemeentebestuur van Ingelmunster vraagt alle kinderen, jongeren en ouders naar hun mening en advies over de verschillende gemeentelijke activiteiten voor de jeugd. Bedoeling is met de antwoorden volgend jaar een nieuw vrijetijdsaanbod in elkaar te steken.

Zijn er genoeg leuke dingen te doen in Ingelmunster? Is iedereen op de hoogte van de verschillende sportactiviteiten en workshops die het gemeentebestuur organiseert? Hoe vullen kinderen en jongeren graag hun vrije tijd in? Op deze en veel meer vragen wil het gemeentebestuur van Ingelmunster een antwoord.

“Alle kinderen en jongeren tussen 2,5 en 18 jaar en hun ouders krijgen de kans om hun stem te laten horen”, klinkt het bij de gemeente. “Via de campagne ‘Laat van je horen!’ roepen verschillende ambassadeurs hun leeftijdsgenoten op om de vragenlijst in te vullen. Ze krijgen deze vragenlijst thuis toegestuurd, maar online invullen kan ook via www.ingelmunster.be/laatvanjehoren .”

Unieke kans

Op basis van onder andere de informatie uit deze vragenlijsten gaan de medewerkers aan de slag om een nieuw vrijetijdsaanbod in elkaar te boksen in 2022. Het is daarom heel belangrijk dat zoveel mogelijk kinderen, jongeren en ouders de vragen beantwoorden. Hoe meer reacties, hoe beter de noden van de Ingelmunsterse jeugd in kaart worden gebracht.

Schepen van jeugd Trui Lambrecht: “Een unieke kans voor kinderen en jongeren om hun stem te laten horen. Wij beloven te luisteren en ons beleid – in de mate van het mogelijke – te baseren op hun voorstellen en wensen.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier