“Ik vind inspiratie in mijn dagelijkse wandeling”

Jérémie Vrielynck (gf)
Jérémie Vrielynck (gf)
Redactie KW

Jérémie Vrielynck, geboren op 23 mei 2000, is de zoon van Nathalie Pattijn en Chris Vrielynck. Hij woont gedeeltelijk bij zijn ouders en zus Janita (19) in de Kruisputstraat in Deerlijk en zit op kot in Brussel. Sinds zijn 18e verjaardag heeft hij zijn eigen studio in de achtertuin van het ouderlijk huis. En als hij geen Vlaamse muziek maakt, hangt hij het podiumbeest uit in het Koninklijk Conservatorium in Brussel waar hij de richting musical volgt samen met zijn lief Julie Daems. Tussendoor geeft hij ook nog wat muziekles.

Euh… Ken ik je ergens van?

“Ha ja, dat kan wel. Ik deed een kleine vijf jaar losse opdrachten voor Ketnet en Studio 100. In de musical ‘Kadanza’ kreeg ik in 2015 de hoofdrol. Samen met Emma Van Abbenyen scoorde ik toen een hit met ‘Bouw een brug’. Uit die productie is veel voortgevloeid. Het was de aanzet tot mijn opleiding musical.”

Hoe was 2020 voor jou als muzikant?

“Het feit dat ik de artiestentrofee van Radio2, MentTV en Vlapo in ontvangst mocht nemen, heeft veel voor mij betekend. Maar het nieuws dat mijn volledige zomerkalender geschrapt werd, was een zware domper. Daarbij liep ik dan nog een virale hersenvliesontsteking op waarvan ik lang moest herstellen.”

Heb je speciale gewoonten?

“Een slechte gewoonte is dat als ik een toffe gitaar op het internet zie, die de volgende week al in mijn living ligt. Zo heb ik er al meer dan 20 gekocht. Ik was 4 jaar toen ik begon met gitaarlessen en op mijn 5 jaar wilde ik trompettist worden bij de XL-band van Samson en Gert. Die drang naar muziekinstrumenten bespelen was onblusbaar. Tegelijkertijd volgde ik de volledige opleiding muziek in Deerlijk, Kuurne en Harelbeke waar ik telkens twee verschillende instrumenten leerde bespelen.”

Heb je iets anders ontdekt tijdens de coronaperiode dat je ook graag doet?

“Wandelen was niet mijn ding, maar sinds de eerste lockdown doe ik iedere dag minstens 5 kilometer. Ik word er rustig van en doe nieuwe inspiratie op voor muziek.”

Hoe blijf je in contact met je vrienden?

“Mijn vrienden zitten in mijn klasbubbel. Doordat we verplicht aanwezig moeten zijn tijdens de lessen, hebben we allen een verklaring op eer moeten ondertekenen dat we buiten de klasgenoten niemand anders zien. Met 7 van de 11 woon ik ook in hetzelfde studentenhuis waar ieder zijn kamer heeft.”

Heb je nog tips voor onze lezers om deze coronaperiode wat aangenamer te maken?

“Probeer te doen wat je graag doet of investeer in iets waar je in wil groeien. Er is nog meer dan corona. Voor mijn grootouders, mijn trouwste supporters, maakte ik bijvoorbeeld een ‘lockdown cd’ met allerlei covers. Ook op nieuwjaarsavond luisterden ze ernaar zodat ik toch wat bij hen was.” (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.