Hooglede bedankt jeugdbewegingen met gratis vieruurtje en ontbijt

Redactie KW

Op vrijdag 21 oktober werden alle jeugdbewegingen nationaal in de kijker gezet. De gemeente Hooglede liet deze hoogdag dan ook niet onopgemerkt voorbij gaan.

“Met 603 aangesloten leden, verspreid over zeven jeugdbewegingen gaan we dit jaar opnieuw over die magische grens van 600. Ook bij de leiding zien we een gunstige evolutie. Ieder weekend zetten 84 jongeren zich in om deze kinderen activiteiten aan te bieden. Een teken dat jeugdwerk ook echt leeft in onze gemeente. De jeugddienst en Huis van het Kind trokken met de Mobileute naar speelplein Zoeber om alle leden en leiding tussen 15 en 18 uur te trakteren op een vieruurtje en leuke goodie”, aldus het gemeentebestuur.

Heel wat te doen

Er waren tal van activiteiten tijdens het evenement voor leiders en leden van de jeugdbewegingen. “Terwijl sommigen het evenwichtsparcours uittesten, (ver)bouwden anderen de speeltoestellen onder begeleiding van de werkmensen van ‘De Sven’. Er was van alles te doen: vijzen indraaien, schuren, opbouwen en vooral veel spelen. Het eindresultaat is een speeltoestel van maar liefst 80 meter lang. Wie niet zo avontuurlijk was ingesteld kon terecht bij de dames van de Glitterbar! Het ganse weekend hijsen we de vlaggen van de verenigingen trots omhoog aan het gemeentehuis”.

Vroege vogels werden op zondagmorgen uitgenodigd voor een ontbijt in Zaal Geitenhove. Leiders en leidsters werden met deze traktatie bedankt voor hun engagement. “Een kleine moeite voor een jaar vol inzet in uitdagende en steeds wisselende omstandigheden voor onze verenigingen en jeugdhuizen. Aansluitend was er om 9.30 uur een jeugdraad voorzien voor de geïnteresseerde jeugd die graag hun mening wou delen”, aldus de gemeente Hooglede. (EVG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier