Heropstart plus 13-jarigen verloopt niet rimpelloos bij Elckerlyc Zwevezele

(foto PDC)
(foto PDC)
Redactie KW

Sinds vorige week zijn buitenschoolse activiteiten voor +13-jarigen onder strikte voorwaarden opnieuw toegelaten. In groep indoor sporten is nog altijd niet toegestaan en er moet ook gekozen worden voor één welbepaalde activiteit of hobby. Zo hopen ze de jongeren iets meer bewegingsvrijheid te gunnen en hun psychosociaal welzijn wat op te krikken.

Secretaris Els Van de Vyvere (55) van Elckerlyc Zwevezele heeft alle begrip voor de beslissingen van de overheid maar geeft toe dat het moeilijk is om in de buitenlucht trainingen te organiseren. “Door de sterke Chirowerking in de gemeente hebben niet alle speelsters van de U15- en U17-ploegen voor volleybal gekozen als favoriete hobby. Daarenboven is het niet evident om een geschikt buitenterrein te vinden. Naast de sporthal is een grasveld maar door het natte weer van de voorbije weken en de vrieskou van de laatste dagen is het onmogelijk om daar te trainen.”

“ Ik weet niet of het wel een goede zaak is om in de wintermaanden buiten te volleyballen. Wellicht maakten ook daarom verschillende meisjes een andere hobbykeuze. Bij onze min 12-jarigen is de opkomst goed maar die kunnen binnen trainen en dat maakt een groot verschil. Ik hoor dat verschillende clubs uit de regio (net als wij) de heropstart voor de oudere jeugdspelers nog even uitstellen.”

Achterstand beperken

Als jeugdcoördinator doet Els Van de Vyvere heel wat inspanningen om de band met alle speelsters levendig te houden. “We beseffen maar al te goed dat de coronaonderbreking niet goed is voor de onderlinge samenhang binnen de club. We voelen dat het contact met onze speelsters en sympathisanten lijdt onder de beperkende maatregelen. Onze club leeft immers van de vele randactiviteiten die we organiseren. Door de afschaffing van de halloweentocht en de carnavalstoet moeten we zoeken naar andere activiteiten om de speelsters samen te brengen. Volgende week staat een boswandeling gepland voor een U17-ploeg en verschillende trainers organiseren ook videobijeenkomsten.”

“Het is zoeken naar alternatieven, want we vrezen ervoor dat jonge spelers anders zullen afhaken. We hopen en duimen dat we over enkele weken opnieuw binnen mogen trainen. We hebben al een volledig schema uitgewerkt waarbij we in kleine groepen van acht speelsters één keer per week indoor kunnen oefenen. Het staat ondertussen ook vast dat we hoe dan ook blijven trainen tot aan de examenperiode. Op deze manier hopen we de achterstand bij onze jonge speelsters tot een minimum te beperken.”

(PDC)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten