Gloednieuw jeugdpark op sportcomplex De Pluimen

Schepen Marc De Keyrel bij het pop-upspeelpark in De Pluimen.© ACK
Schepen Marc De Keyrel bij het pop-upspeelpark in De Pluimen.© ACK
Annie Callewaert
Annie Callewaert Medewerker KW

Stad Diksmuide voorziet, net voor de examenperiode start, een extra mogelijkheid voor de lokale jongeren om zich te amuseren. Op de ruime parking van het sportcomplex De Pluimen is een volledige strook afgebakend en verkeersvrij gemaakt zodat ze er kunnen sporten.

“Het pop-upjeugdpark op wieltjes biedt de jongeren de mogelijkheid om verschillende sporten te beoefenen”, vertelt schepen Marc De Keyrel. “Zo is er bijvoorbeeld een pumptrack, een uitdagend parcours voor zowel skateborders, rolschaatsers, fietsers of steppers. Er is ook pannavoetbal een kooi waarin technisch voetbal belangrijk is en vanaf 12 mei ook een mobiel skatepark. De jeugd- en sportdienst van Diksmuide werkten samen om dit te organiseren. Sinds 5 mei is er al één skatetoestel bruikbaar. De andere toestellen komen er nog deze week. Het pop-upjeugdpark op wieltjes is iedere dag toegankelijk van 9 tot 21 uur, tot eind mei.”

Huisregels

Er zijn uiteraard een aantal regels waar de jongeren zich moeten aan houden. “In totaal mogen er maar 50 personen op het jeugdpark aanwezig zijn met maximaal 10 personen bij ieder toestel. Iedereen moet de handen ontsmetten bij het binnenkomen en bij het weggaan. Men moet natuurlijk ook respect tonen voor elkaar en voor het materiaal. Sporten kan trouwens wel zonder mondmasker, enkel wie niet sport moet er eentje dragen. Er is ook een aparte in- en uitgang voorzien”, vertelt schepen De Keyrel. Alle huisregels zijn duidelijk geafficheerd bij het pop-upjeugdpark. “Als toemaatje zijn er op woensdagnamiddag 19 mei twee gratis skateboardinitiatiesessies in samenwerking met Sport Vlaanderen. De hele maand mei staat bij Sport Vlaanderen immers in het teken van ‘Buiten beleef je meer’, een campagne die dit jaar specifiek in het teken van skateborden staat. Inschrijven voor de initiatiesessie is wel verplicht. Alle informatie is terug te vinden via www.diksmuide.be/sport. Intussen krijgen ook de plannen voor een definitief skatepark vorm.”

Met dit pop-upjeugdpark hoopt het stadsbestuur de kinderen en jongeren in Diksmuide iets meer keuze te geven in het vrijetijdsaanbod dat tijdens de coronacrisis op een laag pitje stond.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.