Gerenoveerd KSA-heem in gebruik genomen in Ichtegem

Het gerenoveerde KSA–heem werd op vrijdag 17 september geopend. © Foto Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Het heem van KSA-Bij Tijl & Lamme aan de Koekelarestraat in het hartje van Ichtegem werd na een grondige renovatie opnieuw in gebruik genomen. Vrijdag was de officiële opening, zondag was het startdag en speelden er voor het eerst weer KSA’ers.

Na een inspectie van de brandweer, dat het gebouw onveilig verklaarde, werd het heem in oktober 2018 gesloten. Gedurende twee jaar moest de KSA haar werking verder zetten in het Engelkerkje aan de andere kant van de drukke Torhoutbaan. Een tijdelijke oplossing. Met de opening van het vernieuwde heem keert men nu terug naar de vertrouwde plek.

“In het belang van onze Ichtegemse jeugd mochten we in 2018 uiteraard geen veiligheidsrisico’s nemen”, herinnert schepen van Jeugd Tina Ledaine (Liberaal 2018) zich nog goed. “Op advies van de brandweer sloten we het heem en zochten naar een tijdelijke oplossing, opdat de leiding haar werking zou kunnen voortzetten. De KSA beet twee jaar lang door de zure appel heen en nu zijn we, samen met hen, heel opgetogen om het volledig vernieuwde KSA-heem weer in gebruik te kunnen nemen.”

Volledig gestript

“We mogen hier spreken van een complete renovatie, want het gebouw werd volledig gestript en vernieuwd. Alle stappen die we ondernamen, zijn trouwens in overleg met de KSA-leiding gebeurd. Zo zijn er structurele werken uitgevoerd, zoals de vernieuwing van het glas, het plaatsen van vaste trappen, betonnen gietvloer op de benedenverdieping en een beschermde houtvloer op de eerste verdieping. De elektriciteit en verwarming werd eveneens vernieuwd. De verdere afwerking, het schilderen en isoleren van de zolder, staat wel nog op het programma en zal door onze eigen technische dienst gebeuren.”

“Naast een totaalrenovatie hebben we ook meer mogelijkheden voorzien. Zo werd de vaste trap naar de zolder vernieuwd, waar een ruime opbergplaats is. Op de bovenverdieping is er één groot lokaal met mobiele wand, waarmee je dat kan opsplitsen. Op de benedenverdieping vind je het lokaal voor de leiders met nieuwe ingerichte kitchenette en een groot multifunctioneel lokaal, ook met mobiele wand. Zo kan je uiteindelijk elke leeftijdsgroep een eigen plek geven. De werken waren goed voor een investering van ruim 300.000 euro.”

(RI)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier