Geen speelplezier op speelpleinwerking De Piepauw tijdens paasvakantie

Het eindfeest van vorig jaar.© LBR
Het eindfeest van vorig jaar.© LBR
Laurie Bailliu

Deze paasvakantie kunnen kinderen zich niet uitleven op speelpleinwerking De Piepauw in Poperinge. De nieuwe en strengere coronamaatregelen implementeren is praktisch niet mogelijk en daarom annuleert De Piepauw zijn werking deze paasvakantie.

“Om de vooropgestelde capaciteit van 130 kinderen per week te behouden, moet er omgeschakeld worden naar 13 bubbels. Het domein, sanitair en gebouwen opsplitsen in 13 ‘stukjes’ is praktisch niet mogelijk. Daarnaast zouden we dubbel zo veel animatoren nodig hebben”, zegt eindverantwoordelijke Martijn Ooghe.

“In overleg met de Poperingse jeugddienst hebben we de beslissing genomen om de werking tijdens de paasvakantie te annuleren. Deze beslissing werd genomen naar aanleiding van de verstrengde maatregelen die de overheid het jeugdwerk oplegt om de verspreiding van covid-19 tegen te gaan. Het was met spijt in het hart”, legt Marijn Ooghe uit. Samen met Jens Decaesteker is hij eindverantwoordelijke van Speelplein De Piepauw.

Meer animatoren nodig

“De nieuwe maatregelen zorgen dat we de volledige speelpleinwerking opnieuw moeten omgooien. In tien dagen tijd de nieuwe én strengere maatregelen implementeren is onhaalbaar. Om de vooropgestelde capaciteit van 130 kinderen per week te behouden, moet er omgeschakeld worden naar 13 bubbels. Het domein, sanitair en gebouwen opsplitsen in 13 ‘stukjes’ is praktisch niet mogelijk.”

“Zelfs als het speelplein kon doorgaan zou de toestand erbarmelijk zijn. De maatregelen laten ons letterlijk in de kou. Onder de huidige omstandigheden mogen min 12-jarigen enkel in nood binnen en +12-jarigen zijn verplicht om buiten te blijven. Zonder rekening te houden met de wisselende weersomstandigheden tijdens de paasvakantie. Daarnaast zouden we dubbel zo veel animatoren nodig hebben.”

Grote impact

Martijn en Jens beseffen dat deze beslissing een grote impact heeft op de kinderen, ouders en animatoren. “Het speelplein heeft als doel: het creëren van ruimte en tijd voor kinderen en animatoren. Om plezier te hebben, ongeremd te spelen en te groeien.”

“Wij kijken alvast uit naar de zomer, waar we dubbel en dik zullen genieten, zonder al te veel bubbels Zowel onze kinderen als onze animatoren verdienen dat. We hadden het graag anders gezien, en hopen op jullie begrip en medewerking.”

Bij info@depiepauw.com of jeugddienst@poperinge.be kan je terecht bij eventuele vragen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.