Feestelijke opening van vernieuwde buitenruimte ter hoogte van Zaal Sluisvliet

Groepsfoto in het leeshuis, één van de mooiste realisaties van de renovatie. © FRO
Redactie KW

Zaterdagnamiddag werd feest gevierd in de Vingerlingstraat, wijk Vuurtoren, ter gelegenheid van de opening van de vernieuwde buitenruimte ter hoogte van Zaal Sluisvliet. Buurtbewoners en deelnemers van de Familiesalons waren massaal aanwezig met hun kinderen.

De omgeving van Zaal Sluisvliet lag er al vele jaren verlaten en slordig bij. Dankzij de financiële steun van het project Wijkprikkels en de medewerking van de buurtbewoners en de bezoekers van het Familiesalon, kon de renovatie plaatsvinden. Een leeshuis, het buitenkrijtbord, de picknickbank, de voetbaldoelen en heel wat nieuwe aanplantingen kwamen er bij.

Opbouwwerkster Katrien De Povere van Familiesalons, verantwoordelijke voor het renovatieproject, is bijzonder tevreden. “Familiesalons brengt ouders met kinderen samen op donderdagnamiddag in Zaal Sluisvliet. Wel en wee, opvoeding en onderwijs komen er aan bod en ervaringen worden uitgewisseld. Het viel op dat er, buiten de zaal, weinig speelmogelijkheden waren voor de kinderen. Er werd een projectaanvraag ingediend bij Stad Oostende om de zaalomgeving grondig te renoveren en kindvriendelijker te maken.”

“Het resultaat is prachtig. Er werd een leeshuisje gecreëerd, waar jong en oud kunnen zitten om te lezen. Er is een extra picknicktafel, een krijtbord, een hinkelpad en voor de sportievelingen staan er twee minivoetbal goals. Er komt ook nog een grasplein en een bloemenperk.

“Vandaag wordt het renovatieproject feestelijk geopend met een speelstraat met volksspelen, een reuze schilderij, een leesvoordracht en uiteraard ook lekkere pannenkoeken. Alles gebeurt in samenwerking met SAAMO, Arktos, het Inloopteam de Viertorre en de bibliotheek.”

“We zijn tevreden met het enthousiasme van de kinderen, hun ouders én de buurtbewoners, die de opwaardering van de straat enorm naar waarde schatten.”

(FRO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.