Eerstejaars De Reynaert genieten van Kunstkuur

©Wouter Meeus WME
©Wouter Meeus WME
Redactie KW

Voor de tweede keer werkten de Stedelijke Kunstacademie Tielt en de Stedelijke Academies voor Muziek en Woord, samen een project ‘Kunstkuur’ uit met GO! Campus De Reynaert

Het cultuurproject dompelde afgelopen semester een 80-tal leerlingen onder in de wondere wereld van beeldende kunsten, woord, grafisch programmeren en muziek. Afgelopen dinsdag werd dit afgesloten met een toonmoment, door corona helaas niet in een theaterzaal maar door in eigen klaslokalen opgenomen filmpjes van hun realisatie te delen met de andere groepen.

Podium

Het project kan rekenen op subsidies van de Vlaamse Cultuurcel en maakt dat leerkrachten van zowel Campus De Reynaert als de stedelijke academies samen hun ervaring met de leerlingen kunnen delen. Een positieve ervaring die niet alleen bij de leerkrachten, maar ook bij de leerlingen enorm gesmaakt wordt. Dat bleek duidelijk in het briefje dat technisch coördinator Jan De Vos tijdens het toonmoment van een van de leerlingen mocht ontvangen. “Kunstkuur geeft ons de kans om op een leuke manier dingen te leren buiten de standaardvakken. Ik kijk er elke week naar uit omdat ik er veel nieuwe dingen uit leer. Het inspireert me en maakt me creatief.”

Ook leerkracht Woord Anneke Depuydt was vol lof over het project en kan ook de eigen inbreng van De Reynaert, om naast de drie gesubsidieerde pakketten ook het grafisch programmeren toe te voegen aan het pakket, waarderen. Mocht de situatie het toelaten, dan wil men eind dit schooljaar toch nog alles op alles zetten om de leerlingen een podium te geven, zodat ze hun groei binnen de gekozen thema’s ook aan het ruime publiek kunnen laten zien. (WME)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier