Een nieuw speelpleintje voor de Kooigemse kinderen

De kinderen mochten zelf de speeltoestellen kiezen. © EDB-gf
Redactie KW

Kooigem Het nieuwe speelpleintje op ‘t Pleintje werd in gebruik genomen. De kinderen uit de gemeenteschool konden tijdens een participatietraject zelf de speeltoestellen kiezen. Het speelplein op ‘t Pleintje in Kooigem was meer dan tien jaar oud en aan vernieuwing toe.

De kinderen van de Kooigemse school werden betrokken bij het participatietraject en konden zelf hun ‘droomspeelplein’ uittekenen en uiteindelijk zelf de toestellen uit een aanbod van verschillende firma’s kiezen. Een deel van het speelplein komt uit de recuperatie van de speeltoestellen van het tijdelijke zomerspeelplein op de Grote Markt in Kortrijk. “Ze kostten 15.000 euro en werden dus gerecupereerd”, aldus schepen van Kinderen en Jongeren Bert Herrewyn.

“Daarnaast werd er in Kooigem 20.000 euro voorzien voor grondwerken, nieuw zand en extra speelmogelijkheden. Het pleintje in Kooigem is dé ontmoetingsplaats voor Kooigemnaren van alle leeftijden.” Naast het speelplein werd het skatepark er twee jaar geleden vernieuwd. Er is ook een fitness, petanque, pingpong en een trapveld voor teamsporten. De kinderen die het speelpleintje ‘inspeelden’ waren alvast razend enthousiast. (EDB-gf)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier