Dosko Beveren mag volgend seizoen met jeugd interprovinciaal voetballen

Voorzitter Philip Carron is bijzonder trots op de stappen die Dosko de voorbije jaren gezet heeft.© foto SM
Voorzitter Philip Carron is bijzonder trots op de stappen die Dosko de voorbije jaren gezet heeft.© foto SM
Stijn Moerman

Na een audit van de jeugdwerking heeft Voetbal Vlaanderen beslist om Dosko Beveren te belonen met drie sterren, waardoor het vanaf volgend seizoen mag deelnemen aan de interprovinciale jeugdcompetitie. Een opmerkelijk resultaat voor een derdeprovincialer.

“Dit is een erkenning en een beloning voor het harde werk van heel veel mensen binnen onze club en ook het bewijs dat Dosko Beveren de afgelopen jaren enorme stappen voorwaarts gezet heeft”, zegt voorzitter Philip Carron. “Of we volgend seizoen daadwerkelijk al interprovinciaal gaan spelen, staat nog niet vast. Provinciaal jeugdvoetbal is al een zekerheid, maar we gaan bekijken of interprovinciaal voetbal haalbaar is en binnen welke termijn onze jeugdploegen hier klaar voor zijn. We zullen hiervoor niet over één nacht ijs gaan.”

Ook gewestelijk blijven spelen

“Daarnaast zullen wij ook gewestelijk jeugdvoetbal blijven aanbieden, zodat iedere voetballer uit de omgeving de kans krijgt om binnen onze mooie club zijn favoriete hobby uit te oefenen en we met Dosko Beveren ons familiaal karakter blijven behouden. Als voorzitter wens ik graag onze TVJO Bram Lucker, die hier enorm veel tijd in gestoken heeft, te bedanken en ook het volledige bestuur, de medewerkers, de staf, de spelers en de sponsors”, aldus de trotse voorzitter.

Ambitie met eerste ploeg

Ook met de eerste ploeg blijft Dosko Beveren ambitieus. “Helaas werd de competitie voor de eerste ploeg afgelast op een moment dat wij alleen op kop stonden van de competitie in derde provinciale C. Ondanks het missen van de titel kunnen wij het seizoen met een positief gevoel afsluiten en hebben we onze volledige ploeg bij elkaar kunnen houden. Volgend jaar gaan wij opnieuw volop voor de titel en de promotie naar tweede provinciale. Zoals steeds doen wij dit met een groot aantal eigen opgeleide jeugdspelers.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.