Dit zijn de 206 Kinderkraks van KW

Phebe Somers

Onze krant ging dit jaar op zoek naar West-Vlaamse kinderen tussen 6 en 16 jaar die het voorbije jaar hun stempel hebben gedrukt op de wereld. Kinderen die zich hebben ingezet voor een ander en hun omgeving, of die een prestatie hebben neergezet om ‘u’ tegen te zeggen. Kortom: minimensjes die hoofden doen draaien.

Dat onze provincie een heleboel meisjes en jongens telt die van aanpakken weten, wisten we al langer dan vandaag. Onze krant stelde de afgelopen weken al enkele kanshebbers voor, zoals Norah die al twee keer het leven redde van haar papa met stamcellen en Emilia die al jaren haar blinde beste vriendin elke dag bijstaat. Ook tussen de ‘gewone’ Kraks passeerden de afgelopen 14 jaar verschillende keren jonge winnaars die bewijzen dat je niet per se veel levensjaren op de teller moet hebben om je te laten opmerken.

Hier vind je alle interviews met en artikels over De Kinderkraks 2022 terug.

De tips stroomden binnen, door (groot)ouders, leerkrachten, babysits… Het resultaat is een heuse lijst van meer dan tweehonderd Kinderkraks, drie per West-Vlaamse gemeente. Naast een leuk artikel in hun regionale krant ontvangen deze toppers een heus verwenpakket met daarin een diploma, leuke Kinderkrak-pins, stickers, een KW-abonnement voor drie maanden én twee tickets voor Bellewaerde. Wil je weten welke jonge Kraks in jouw gemeente wonen? Zoek ze dan op in de onderstaande tabel.


Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.