Definitief geen jeugdkoersen op 28 maart

© (Foto VDB)
© (Foto VDB)
Redactie KW

Het is nu ook officieel bevestigd: er komt op zondag 28 maart géén Kattekoers voor beloften, géén GP Noyelle voor junioren, géén Gent-Wevelgem Women Junior en géén Katjeskoers voor jongens en meisjes nieuwelingen.

De organisatoren hoopten nog op een uitzondering van de overheid om toch voor 1 april hun wedstrijden te kunnen organiseren, maar de beslissingen op het overlegcomité van afgelopen vrijdag drukten die hoop de kop in. Gent-Wevelgem voor eliterenners (dames en heren) mag wel doorgaan op 28 maart.

De beslissingen van het Overlegcomité zijn niet alleen slecht nieuws voor de renners en de supporters, maar ook voor de organisatoren. Gent-Wevelgem, de Koninklijke Yperse Wielerclub en KWC De Sasspurters Boezinge waren er na een jaar onderbreking door de coronapandemie op gebrand om van 28 maart opnieuw een echte wielerhoogdag te kunnen te maken, met maar liefst zeven koersen op één en dezelfde dag. Daarvoor moesten ze wel op goodwill van de overheid rekenen, want het lag al langer vast dat alle sportwedstrijden voor 1 april niet konden doorgaan.

Maar die uitzondering komt er niet waardoor de koersen voor beloften, junioren (jongens en meisjes) en nieuwelingen (jongens en meisjes) definitief worden geschrapt. Die van de profs (dames en heren) kunnen wel zoals gepland doorgaan. En zo is het nog wachten tot 27 maart 2022 vooraleer we weer kunnen genieten van zeven koersen op het hoogste niveau in Flanders Fields.

(BV)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.