De Zonnetuin tekent voor patiënten AZ Sint-Lucas

De kinderen hebben hun tekentalent bovengehaald om de kamers van de afdeling geriatrie op te vrolijken.© PDC
De kinderen hebben hun tekentalent bovengehaald om de kamers van de afdeling geriatrie op te vrolijken.© PDC
Redactie KW

Door corona mogen de patiënten van AZ Sint-Lucas al verschillende weken geen bezoek meer ontvangen. Vooral op de afdeling geriatrie heeft deze maatregel zware gevolgen. De leerlingen van de onderbouw van basisschool De Zonnetuin in Sint-Kruis hebben hun tekentalent bovengehaald om de kamers van de afdeling geriatrie op te vrolijken.

Directeur Nathalie Clerckx (49) is uiteraard heel tevreden dat de kinderen van haar school met hun tekeningen helpen om de corona-ellende in het ziekenhuis even te vergeten.

“Iemand van het oudercomité, die verpleegster is, vroeg onlangs of we iets konden doen voor haar patiënten. Vorig jaar maakten onze leerlingen van het eerste leerjaar kaartjes voor een RVT in Assebroek en we vonden het een fantastisch idee om ook nu de talenten van onze kinderen aan te spreken. De meesten reageerden enthousiast. Het is ongelooflijk hoe ze meevoelen en meeleven met zieken en bejaarden. Ze beseffen maar al te goed dat het niet leuk is om in een ziekenhuis te verblijven als je geen bezoek krijgt.”

“We profileren ons als een school met pit en dat zijn we ook, maar het coronavirus doorkruist al een hele tijd een normaal schoolleven. Heel wat leuke activiteiten moeten we noodgedwongen schrappen. Net daarom is het leuk meegenomen dat we door deze actie als school nog eens naar buiten kunnen treden.”

“Ook de vele positieve reacties uit het ziekenhuis doen ons deugd. Deze actie zal voor de kinderen van het eerste, tweede en derde leerjaar een mooie herinnering blijven. We hopen dat hun tekeningen een glimlach toveren op de gezichten van de patiënten en hun kamer wat opvrolijken in deze moeilijke tijden”, besluit de directeur van De Zonnetuin.

(PDC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier