Chiromeisjes Zwevezele verkopen ontbijtdozen voor Moederdag

Drieke De Keyzer en Lorianne Deketelaere.© KV
Drieke De Keyzer en Lorianne Deketelaere.© KV
Kjenta Vangampelaere
Kjenta Vangampelaere Medewerker KW

Door corona zijn de Chiromeisjes van Zwevezele genoodzaakt om voor het tweede jaar op rij een alternatief te verzinnen voor hun jaarlijkse ‘Ontbijt in het park’. Net zoals vorig jaar maken ze ontbijtmanden om zelf in je kot op te eten. “Gelukkig kregen we groen licht om dit te organiseren, anders was dat een fikse hap uit ons kampbudget geweest”, aldus hoofdleidster Drieke De Keyzer.

Het succes van de ontbijtmanden die de Chiromeisjes vorig jaar voor het eerst uitprobeerden, zorgde voor een tweede editie. “We hadden natuurlijk gehoopt op een normale ‘Ontbijt in het park’-editie, maar we zijn al blij dat we groen licht kregen om dit te organiseren. Enkele weken geleden was het echt nog bang afwachten”, opent de 22-jarige hoofdleidster Drieke De Keyzer.

Milieubewust

Dit jaar zijn het geen ontbijtmanden, maar dozen. “We zochten een milieubewuster alternatief voor de plastic verpakking die we vorig jaar gebruikten”, vertelt de 21-jarige Lorianne Deketelaere, die het evenement in goede banen leidt. “Die dozen zijn trouwens ook gemakkelijk om te stapelen als we het ontbijt leveren aan huis.”

Toch hopen de Chiromeisjes van Zwevezele dat zoveel mogelijk mensen komen afhalen in cc de Wissel in Zwevezele. “We zouden het wel kunnen bolwerken met de 22 leidsters, maar het is natuurlijk ook beter voor het milieu als de mensen er zelf om komen op zondag 9 mei”, aldus Drieke De Keyzer.

Groot succes

“Vorig jaar verkochten we om en bij de 800 kaarten”, glimlacht Lorianne. “Dat hadden we nooit verwacht.” Ook dit jaar hopen ze op een goede verkoop: “Onze hutsepotsouper is ook al weggevallen. Als we dit ontbijt niet zouden organiseren, is dat een fikse hap uit ons kampbudget”, pikt Drieke in. “Gelukkig kunnen we rekenen op een vlotte samenwerking met de gemeente en met burgemeester Lieven Huys.”

Een ontbijt bestaat uit pistolets, brood, een ontbijtkoek, beleg, chocolade, een stuk fruit, een eitje en fruitsap. Er kan dit jaar ook cava besteld worden. Een pakket bestellen kan tot zondag 2 mei via de Facebookpagina van Chiromeisjes Zwevezele en kost 10 euro voor een volwassene en 6 euro voor een kind. (KV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.