Chirojongens brengen kerstsong uit

De leiders maakten samen, elk vanuit hun eigen ‘kot’, een unieke kerstsong.© SL
De leiders maakten samen, elk vanuit hun eigen ‘kot’, een unieke kerstsong.© SL
Stefaan Lernout

De leiding van Chiro Wevelgem componeerde een eigen kerstsong en maakte er een leuke videoclip bij. Sommige leiders componeerden, anderen zongen of acteerden. Allemaal in hun eigen nest, maar samen zetten ze een prachtig en amusant resultaat neer.

“Normaal organiseren we met onze Chiro jaarlijks een gezellige kerstdrink eind december”, zegt Lander Durnez, hoofdleider van Chirojongens Wevelgem. “Het moment waar onze leden na de Chiro kunnen genieten van lekkere warme chocolademelk en een braadworst. Het moment waar iedereen rond de vuurkorven zich opwarmt na een leuke Chirozondag.”

“Dit kan dit jaar niet doorgaan, net zoals vele andere zaken. Maar dat was voor onze 23-koppige leidersploeg geen reden om stil te blijven zitten. Tijdens één van onze vele onlinevergaderingen kwam er plots het idee om een kerstsong te maken.”

Videoclip

Leider Sander Verhamme en Ernest Tournicourt schreven de tekst. Het lied werd uitgebreid ingeoefend. Enkele leiders zongen de song in. Leider Milo Debal mixte de song aan elkaar. Geen evidentie in deze tijden waarin iedereen apart zijn ingezongen stukje moest opnemen.

“Eenmaal de audio klaar was, schreven we een scenario uit voor de videoclip van onze song”, vervolgt Lander. “De niet-zangers mochten hun mooiste acteerkunsten tonen. Leider Ewout Verhamme vormde alle filmpjes om tot een prachtige video.”

Die video staat nu online. De kerstsong, helemaal zelf samen geknutseld, is uniek en daar zijn de Chirojongens best trots op. “Ook al omdat we zo ons konden inzetten voor een gemeenschappelijk doel”, besluit Lander. “We zijn blij dat we onze leiders ook wat perspectief konden bieden door het maken van deze song. Een leidersploeg om trots op te zijn!”

De Chiro kerstsong kan beluisterd worden op de facebookpagina van Chirojongens Wevelgem of op YouTube .

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.