https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Chiro Zillebeke kroont zich tot Belfortkoning

Er namen dit jaar negen ploegen deel. © CMW
Christophe Maertens
Christophe Maertens Medewerker KW Menen

Op de Grote Markt in Ieper namen zondag negen Ieperse jeugdbewegingen deel aan ‘Belfort op Stelten’, een wedstrijd die traditioneel plaatsvindt bij de start van het werkjaar. Chiro Zillebeke won het spel met op de tweede plaats jeugdwerking Boe! uit Boezinge, Chiro Ieper werd derde. De ambianceprijs ging naar Chiro Hollebeke.

De stad Ieper nam zondag deel aan de Dag van de Mobiliteit. De autovrije zondag was vooral zichtbaar in het centrum van de stad. De Grote Markt en de ruime omgeving werden tussen 12 uur en 18 uur parkeervrij gemaakt. Er waren verschillende activiteiten. Mensen konden hun fiets laten labelen of een tweedehandsfiets kopen.

Springkastelen

Voor de kinderen waren er springkastelen en een ballenbad. De Ieperse jeugdbewegingen waren massaal aanwezig voor hun traditionele Belfort op Stelten.

“Door corona kon de activiteit vorig jaar niet doorgaan, maar nu pikken we de traditie opnieuw op. We laten verschillende jeugdbewegingen bij het begin van het werkjaar een wedstrijdje doen tegen elkaar”, zegt Jense Cuvelier van het organiserende CGJW.

Afsluitende proef

CGJW staat voor commissie georganiseerd jeugdwerk en is een overlegplatform voor erkende jeugdinitiatieven.

“Er nemen dit jaar negen ploegen deel. Ze spelen drie spellen tegen elkaar en dan is er nog een afsluitende proef voor de leiding. Wie het meeste punten heeft, krijgt een mooie prijs.”

Chiro Zillebeke won met op de tweede plaats jeugdwerking Boe! uit Boezinge. Chiro Ieper vervolledigde het podium. De ambianceprijs ging naar Chiro Hollebeke.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.