Chiro Ichtegem telt af naar boerinnenkamp

Tippers en tiptiens (eerste tot vierde middelbaar) vormden een bubbel van 33 personen.© Gino Coghe
Tippers en tiptiens (eerste tot vierde middelbaar) vormden een bubbel van 33 personen.© Gino Coghe
Rudi Ilegems
Rudi Ilegems Medewerker KW

Voor de leiders en de leden van Chiro Ichtegem begint het zoals elk jaar opnieuw te kriebelen. Het lang verwachte kamp, dit keer in Koersel, is in aantocht.

Van 31 juli tot 9 augustus gaan de meisjes van Chiro Ichtegem op kamp naar Koersel. Het kamp is het absolute hoogtepunt op de activiteitenkalender en levert steeds talloze leuke herinneringen op. Vorig jaar kon het kamp van de Chiromeisjes wel plaatsvinden, maar het ging toch gebukt onder coronaperikelen. Dit jaar kan het gelukkig opnieuw wat normaler.

“We verblijven dit jaar in parochiezaal Stal in Koersel”, vertelt leidster Lore Rosseel (20). “Tijdens het kamp worden de meisjes ondergedompeld in het boerderijleven, want het thema dit jaar is uiteraard ‘de boerderij’. De leidsters voorzien voor de kleine boerinnetjes allerlei activiteiten zoals vuil spel, wisseldag, koken, bosspelen, dagtocht,… tot waterspelletjes en een bezoekje aan het zwembad.”

Tentenroof

“De iets oudere boerinnen kunnen zich ook aan een nachtspel, tentenroof en een tweedaagse verwachten. Zoals elk jaar slapen de sloebertjes, speelclubbers en kwiks binnen. De tippers en tiptiens slapen in tenten.”

“De boerinnen krijgen elke dag voldoende rust om hun batterijen op te laden zodat ze er de volgende dag weer kunnen invliegen. Vorig jaar gingen wij met drie bubbels – binnenslapers, buitenslapers en koks – op kamp naar Tessenderlo waarbij er geen contact tussen de bubbels mogelijk was. We konden ook het openbaar vervoer niet gebruiken en moesten voor elke bubbel een bus inhuren”, aldus Lore.

Versoepelingen

“Omdat we vorig jaar ook al, mits de nodige veiligheidsmaatregelen, op kamp konden, gingen we er al vrij vroeg van uit dat het ook dit jaar wel zou lukken. Zeker met de steeds verbeterende algemene situatie en de verwachte versoepelingen. Dit jaar zouden wij normaal in een enkele grote bubbel op kamp kunnen en opnieuw het openbaar vervoer kunnen gebruiken. We gaan nu al onze leden een bezoekje brengen om uitleg te geven over het kamp, ofwel in de tuin ofwel aan de deur. Iedereen die wil, kan dus nog mee!”, lacht Lore.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier