Chiro Globetrotters Brielen zoekt nog gemotiveerde leiders

We zien de huidige leiding met Kelsly Bens, Jitse Verbeke, Wietse Menu, Sherley Bulteel, Fien Loontjens, Manôn Gouwy en Océane Drouet.© EG
We zien de huidige leiding met Kelsly Bens, Jitse Verbeke, Wietse Menu, Sherley Bulteel, Fien Loontjens, Manôn Gouwy en Océane Drouet.© EG
Erwin Gabriëls
Erwin Gabriëls Medewerker KW

Met amper een 25-tal leden en zeven leiders is Chiro Globetrotters Brielen een van de kleinere jeugdafdelingen in de regio. “Jongeren tussen 6 en 12 jaar zijn goed vertegenwoordigd, maar het schoentje nijpt bij de leiding. We zijn op zoek naar gemotiveerde jongeren om de leiding te vervoegen.”

Chiro Globetrotters Brielen ontstond zowat 40 jaar geleden. “Voor een dorp van nog geen duizend inwoners hebben we altijd jongeren kunnen warm maken om onze chirogroep te vervoegen”, vertelt hoofdleidster Fien Loontjens (24). “De laatste jaren was het moeilijk om aan vijftien leden te geraken. Ondanks het feit dat we tegengehouden werden door corona, konden we dit jaar wel veel nieuwe leden inschrijven. Dit heeft voor een groot deel te maken met de nieuwe wijk in Brielen waar jonge gezinnen met kinderen komen wonen.”

Tekort bij leiding

“Het probleem zit bij de leiding. We hebben te weinig jongeren die na de lagere school bij ons blijven en dus is er ook geen doorstroming, zodat er een tekort aan leiding dreigt. In september volgend jaar houden drie van de zeven leiders ermee op. Sommigen zijn wel bereid om eens in te springen, maar dit is geen ideaal scenario. Om onze werking te blijven garanderen en de jongeren degelijk te begeleiden, hebben we nood aan nieuwe, gemotiveerde krachten.”

Voordelen

“Chiro Globetrotters Brielen heeft wat voordelen ten opzichte van andere jeugdbewegingen”, vervolgt Fien. “We beschikken over een vrij recent nieuw gebouwd lokaal en kunnen binnenkort terecht op het speelbos van 4.795 vierkante meter dat de stad aangekocht heeft. De leiding zelf vormt een hechte vriendengroep die ook buiten de Chiro goed aan elkaar hangt. Bij ons is het ‘samen uit, samen thuis’. Jongeren vanaf 16 à 17 jaar die de leiding willen vervoegen, zijn van harte welkom. Wie bijvoorbeeld met onze jeugdvereniging kennis wil maken, kan van 11 tot en met 21 juli mee op kamp naar Turnhout. Dat geldt ook voor jongeren van het eerste tot het vijfde middelbaar die mee kunnen als lid. Men kan ook nog drie keer op zaterdag terecht in ons lokaal: op 1 mei, 15 mei en 29 mei en dan sluiten we het werkjaar af.” (EG)

Facebookpagina: Chiro Globetrotters Brielen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier