https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Chiro gaat vol vuur de uitdagingen van Bar Abbaye aan in Oudenburg

We zien Zoë Lauwereins, Jolien Decock, Merel Antierens, Marlies Timmerman en Princess Hostyn.©Laurette Ingelbrecht
We zien Zoë Lauwereins, Jolien Decock, Merel Antierens, Marlies Timmerman en Princess Hostyn.©Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Net als vorig jaar lanceert Bar Abbaye in Oudenburg challenges om vriendengroepen weer dichter bij elkaar te brengen. Deze keer zijn er 21 prijzen te winnen en dat trekt heel wat deelnemers aan.

Onder hen de leiding van jeugdvereniging Chiro, die onder Chiro ODB Beats vooral leute wil maken met de hoop toch een van de prijzen in de wacht te slepen. “En hopelijk kunnen we samen toosten op de vriendschap”, zegt de leiding.

Mooie prijs

“We kozen voor de naam Chiro ODB Beats omdat dat dit jaar ook onze naam voor het zomerkamp is. Dat vindt van 2 tot 9 augustus plaats in Westouter”, vertellen Kelsy Depoorter, Princess Hostyn en Marlies Timmerman.

“Maar eerst gaan we helemaal voor de challenge van Bar Abbaye. Onze betrachting? We zouden toch graag een maand gratis drank in de pop-up winnen”, lachen de meiden. “En we doen het voor het plezier dat we hebben met de challenges en niet in het minst om onze vriendschap te vieren, nu we eindelijk weer wat meer bij elkaar kunnen komen. Ook vinden we dit de ideale manier om aan teambuilding te doen.”

Uitkijken naar kamp

“Tijdens het werkjaar van onze jeugdvereniging is het moeilijk om eens samen af te spreken, want we hebben elk onze groep waar we de zondagse werking mee doen. Gedurende het hele jaar geven we 100 procent van ons zelf voor onze kinderen. Daarom zou het tof zijn om de drankprijs te winnen en samen regelmatig af te spreken in Bar Abbaye”, vindt Princess Hostyn.

Alles is voorbereid om de kinderen een prachtige week te bezorgen

De groep Chiro ODB Beats bestaat uit tien leden van de leiding: Zoë Lauwereins, Jolien Decock, Merel Antierens, Marlies Timmerman, Princess Hostyn, Stephanie Riviere, Kelsy Depoorter, Jochen Ramoudt, Siemen Kemel en Amos Braet. Ze staan niet alleen te popelen om van hun deelname aan de challenges onvergetelijk te maken, maar kijken ook uit naar het zomerkamp. “We zijn klaar voor ons hoogtepunt van het jaar. Alles is voorbereid om de kinderen een prachtige week te bezorgen”, zegt Kelsy Depoorter.

Carwash

“Om toch nog wat centen in het laatje te krijgen, organiseren we op vrijdag 16 en zaterdag 17 juli nog een carwash op het plein aan ons lokaal in de Dorpsstraat. Wat het financiële betreft mogen we niet klagen. We konden dan wel geen spaghettiavond organiseren, maar hebben die vervangen door takeaway. En dat was een succes”, vertelt Marlies Timmerman. “Daarmee kunnen we de kinderen die meegaan naar Westouter straks verrassen met een mooi kamp op de mooiste kampplaats die we al hebben gehad, dat dicht bij een groot bos. En als klap op de vuurpijl komt er een speciale en spectaculaire dagtocht.”

Het thema van het Chirokamp is dit jaar Festival en krijgt dus dezelfde naam als die van de challenge voor Bar Abbaye: Chiro ODB Beats.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.