https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Catoo Vanhooren is nieuwe voorzitter Jeugdraad Oudenburg

Catoo Vanhooren (derde van links) is de nieuwe voorzitter van de Jeugdraad Oudenburg. Ze wordt omringd door schepen van Jeugd Romina Vanhooren, secretaris Amber Kemel en burgemeester Anthony Dumarey.© LIN
Catoo Vanhooren (derde van links) is de nieuwe voorzitter van de Jeugdraad Oudenburg. Ze wordt omringd door schepen van Jeugd Romina Vanhooren, secretaris Amber Kemel en burgemeester Anthony Dumarey.© LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Vrijdag 12 februari werd Catoo Vanhooren (21) aangesteld als nieuwe voorzitter van de Jeugdraad. Ze volgt Thibo Bral op die door zijn engagement in talrijke verenigingen en door zijn beroepsactiviteiten de fakkel wilde doorgeven.

Catoo Vanhooren is de dochter van bakker Kris en Leen Vandenbroucke uit de Mariastraat. Ze studeert event- en projectmanagement aan de Arteveldeschool in Gent. Catoo is een bekend gezicht bij de Oudenburgse jeugd, zeker als voorzitter van jeugdhuis ’t Scharnier en als lid van de Jeugdraad.

“Ik wil werk maken van een dynamische Jeugdraad en in de toekomst talrijke activiteiten organiseren”, zegt Catoo die samen met secretaris Amber Kemel een perfecte tandem zal vormen om het jeugdbeleid verder op de kaart te zetten.

Cruciale rol in beleid

“De Jeugdraad speelt een cruciale rol in het jeugdbeleid van onze stad en heeft als raadgevend orgaan een belangrijke taak in het beleid omtrent alles wat met onze jeugd te maken heeft”, stelt schepen van Jeugd Romina Vanhooren. “Ik kijk er als bevoegd schepen naar uit om samen met voorzitter Catoo en het voltallige bestuur verder aan de slag te gaan voor onze jeugd.”

De Jeugdraad is samengesteld uit vertegenwoordigers van de lokale jeugdwerkinitiatieven, maar ook geïnteresseerde jongeren kunnen als onafhankelijke in deze raad zetelen.

Dag&Nacht

“Ik wil hier nog Thibo Bral bedanken voor zijn engagement van de voorbije jaren. Hij slaagde er onder meer in om alle jeugdverenigingen te verenigen bij de allereerste Dag&Nacht van de Jeugdbeweging”, aldus nog Romina Vanhooren.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten