Burgemeester van Diksmuide breidt verbod op georganiseerde activiteiten uit naar jongeren tot en met 18 jaar

Myriam Van den Putte

Eerder deze week vaardigde burgemeester Lies Laridon een verbod uit op alle buitenschools georganiseerde culturele, sociale en sportactiviteiten voor kinderen tot en met 12 jaar. Nu breidt ze dat verbod uit naar jongeren tot en met 18 jaar.

Het nieuwe ministeriële besluit dat vrijdag werd gepubliceerd, bevat een versoepeling voor de groep +13. Buitenschoolse activiteiten kunnen voor hen opnieuw plaatsvinden onder bepaalde voorwaarden. In Diksmuide zou dat betekenen dat kinderen tot en met 12 jaar strenger worden behandeld dan jongeren tussen 13 en 18.

“Aangezien het verhoogde aantal besmettingen zich in onze stad voornamelijk situeert in de leeftijdscategorie van 10-19 jaar is er nu beslist om het burgemeestersbesluit uit te breiden naar personen tot en met 18 jaar”, legt de burgemeester uit. “Het komt er dus op neer dat alle buitenschoolse georganiseerde culturele, sociale en sportactiviteiten voor personen tot en met 18 jaar verboden zijn tot zondag 14 februari. Alles gebeurde in overleg met de schepen van Onderwijs Marc De Keyrel, schepen voor Volksgezondheid Katleen Winne en de medici.”

“We beseffen dat dit voor iedereen zwaar is”, vervolgt de burgemeester. “Het is een zaak in het algemeen belang van de Diksmuidse bevolking en in het bijzonder van onze schoolgaande jeugd. Regulier onderwijs moet kunnen doorgaan. We hopen dat het aantal besmettingen opnieuw onder controle is na de krokusvakantie. De (sport)lessen van het leerplichtig onderwijs mogen zowel binnen als buiten doorgaan in ons sportcomplex tot de krokusvakantie. Het besmettingscijfer van Diksmuide (de laatste zeven dagen) staat in de zorgatlas op 81.”

(MVQ)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.