Burgemeester De Meyer wordt centrumverantwoordelijke van De Lork: “Er is zeker nog een mogelijkheid om meer groepen aan te spreken”

Wieland De Meyer, hier omringd door enkele personeelsleden, ziet zijn nieuwe functie als centrumverantwoordelijke van De Lork helemaal zitten.© EF
Wieland De Meyer, hier omringd door enkele personeelsleden, ziet zijn nieuwe functie als centrumverantwoordelijke van De Lork helemaal zitten.© EF
Redactie KW

Wieland De Meyer wordt de nieuwe centrumverantwoordelijke van het jeugdverblijfcentrum De Lork in Kemmel. Hij volgt de recent aangestelde Inge Lefere op die opnieuw haar functie in het provinciaal domein De Palingbeek zal opnemen. Wieland wordt de vijfde centrumverantwoordelijke in de geschiedenis van de Lork. “Ik kom er in een geolied team terecht.”

Wieland De Meyer was voordien tewerkgesteld in het onderwijs. “Ik heb in verschillende scholen gewerkt, maar hoofdzakelijk gaf ik bedrijfsbeheer voor het CVO Miras. Dit gebeurde in middelbare scholen in de hele Westhoek na de lesuren. Daarnaast gaf ik ook nog beheer en organisatie in de opleiding ‘kok en kelner’ van het CVO in hotelschool Ter Duinen. Nu de uren in het onderwijs verminderen, solliciteerde ik voor de vrijgekomen functie. Sinds het niet meer verplicht is om een attest bedrijfsbeheer te hebben om te starten als zelfstandige zijn er in het onderwijs steeds minder studenten die de opleiding bedrijfsbeheer volgen.”

Als Kemmelnaar kent Wieland dit jeugdverblijf door en door. “Ik heb De Lork al altijd een boeiende organisatie gevonden en ik vind het een boeiende uitdaging om na de coronacrisis het jongerentoerisme weer op gang te trekken. Zelf heb ik er nooit geslapen als jongere, daarvoor woonde ik wellicht te dichtbij. Maar uiteraard heb ik veel herinneringen aan De Lork. Ik ben er veel gaan spelen met vrienden in de conciërgewoning toen ik klein was. En met de KSA hadden we heel goede contacten met Paul Victoor. We konden bij hen altijd terecht als we wat nodig hadden.”

Paul Victoor was gedurende 30 opeenvolgende jaren centrumverantwoordelijke. De voorbije twaalf jaar werd de functie van hoofdverantwoordelijke ingevuld door drie verschillende personen met name Ine Bal, Serge Devriendt en Inge Lefere. “In het hele team zit wel veel continuïteit met de assistent-centrumverantwoordelijke en het hele team medewerkers. Dat zit dus wel heel goed”, klinkt het.

Ideale uitvalsbasis

Voor velen is de aanstelling van Wieland een verrassing, vooral dan omdat hij ook burgemeester van Heuvelland is. “Uiteraard zal dat wat zoeken zijn in het begin, maar de afgelopen jaren heb ik al zoveel gewisseld qua uurbesteding dat een beetje voorspelbaarheid niet mis zal zijn. Ik ben van plan om ook een vast spreekuur in te voeren in het gemeentehuis voor de inwoners. De Lork ligt letterlijk op een boogscheut van mijn woning, en het gemeentehuis er tussen. De Warande wordt dus echt mijn speeltuin.”

Een boeiende uitdaging om na corona het jeugdtoerisme weer op gang te trekken

Wieland denkt niet meteen aan het leggen van nieuwe accenten. “De Lork moet uitblinken in waarvoor ze gekend zijn: uitstekende logies in een prachtige omgeving. Ideaal voor bos-, natuur-, milieu- en klimaatklassen. Er zit zeker nog potentieel in het onderwijs, maar ook voor verenigingen of grote familiegroepen is De Lork de ideale uitvalsbasis voor wie goed gelogeerd wil zitten en zich een weekend geen zorgen wil maken over eten, poetsen of andere beslommeringen. Met het steeds groeiende toeristisch aanbod in de omgeving denk ik dat we goed zitten voor de komende jaren. Er is zeker nog een mogelijkheid om meer groepen aan te spreken die vorming geven. En ook voor sportgroepen is De Lork ideaal door de aanwezigheid van een eigen sportzaaltje. Weinig logies hebben dergelijke accommodatie ter beschikking.”

Half juni start Wieland in zijn nieuwe functie. “Zo kan ik nog een aantal schoolgroepen ontvangen, en ook meteen de zomer organiseren. Qua boekingen was het nog wat afwachten op de beslissing van wat kan rond binnenlandse en buitenlandse jeugdkampen. De vaste groepen komen sowieso langs. De Britse groepen zijn momenteel nog niet terug, daarvoor zal de coronacrisis zeker moeten beteren. We zien er in elk geval naar uit om ze opnieuw te ontvangen eens ze terug het kanaal mogen oversteken.”

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier