Buitenspeelweek is alternatief voor Buitenspeeldag in Waregem: “Speelplekjes in route opgenomen”

De speelruimte in het Regenboogpark is een van de opgenomen locaties van de Buitenspeelweek.© DJW
De speelruimte in het Regenboogpark is een van de opgenomen locaties van de Buitenspeelweek.© DJW
Redactie KW

De Buitenspeeldag van woensdag 21 april kan wegens de coronamaatregelen niet doorgaan. Daarom bedacht de jeugddienst van Waregem een Buitenspeelweek als alternatief. Die bestaat uit vier routes, van anderhalve tot twee kilometer, die langs een viertal speelpleintjes in Waregem en de deelgemeenten leidt.

Flor Coussement van de jeugddienst lichtte de Buitenspeelweek toe. “Deze loopt van woensdag 21 tot woensdag 28 april en wordt in principe nog doorgetrokken tot het weekend van 1 en 2 mei. Het verschil met de jaarlijkse Buitenspeeldag is dat het niet over een specifieke locatie of plek gaat waar kinderen een woensdagnamiddag lang kunnen buitenspelen maar wel over vier routes. In Waregem, Desselgem, Sint-Eloois-Vijve en Beveren-Leie hebben wij telkens een route uitgestippeld langs een viertal speelpleintjes op het openbaar domein. De kinderen, en eventueel hun ouders, kunnen die routes volgen.”

Download plannetje

Op de website van stad Waregem staat alle praktische informatie over de Buitenspeelweek. Ouders kunnen er ook een plannetje downloaden van de speelroutes. Aan de hand daarvan kan dan het parcours afgelegd worden van speelpleintje naar speelpleintje. Enkele locaties die werden geselecteerd zijn de twee pleintjes aan in het Regenboogpark (stadionvijvers) en het pleintje nabij de kerk in Beveren-Leie.

Wedstrijd

“Ook verschillende speelplekjes in de diverse woonwijken hebben wij in de routes opgenomen”, zegt Flor Coussement. “Misschien zullen kinderen daardoor op pleintjes spelen waarvan zij eerder nog geen weet hadden. Hopelijk mogen wij heel wat jonge gasten verwachten die houden van spelen in open lucht. Iedereen die komt spelen kan na afsluiten van de Buitenspeelweek een formuliertje indienen en afgeven om deel te nemen aan een wedstrijd. Er zijn namelijk tien prijzen te winnen. In de loop van de week brengt de jeugddienst een nieuwsbrief waarin alles nog eens uitgebreid wordt toegelicht.” (Jan Decock)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier