Buitenschoolse activiteiten kunnen weer in Kortemark vanaf 13 februari

© Getty Images/Johner RF
© Getty Images/Johner RF
Redactie KW

Vanaf zaterdag 13 februari mogen er weer buitenschoolse activiteiten georganiseerd worden in Kortemark, zowel voor -12-jarigen als voor +12-jarigen. De gemeente volgt vanaf zaterdag dus weer de federale maatregelen.

Dat kan omdat de coronacijfers voor Kortemark nu al enkele dagen op rij de goeie kant uit gaan. In de dagelijkse update van de gemeentelijke besmettingscijfers zag je woensdag zelfs dat er geen enkele nieuwe geregistreerde besmetting bijgekomen was. Dat betekent lang niet het einde van het coronavirus, maar het is toch een mooie opsteker. Een pluim op de hoed van de bevolking die zich prima aan de regels houdt!

In de praktijk?

Elk kind kiest maximaal één hobby per week (deeltijds kunstonderwijs valt hier buiten).

Activiteiten voor de jeugd kunnen dus weer vanaf zaterdag 13 februari, in groepjes van maximaal 10 kinderen. Dat betekent dat jeugdbewegingen ook dit weekend alweer activiteiten met fysieke samenkomst mogen voorzien. Activiteiten voor jongeren vanaf 13 jaar moeten wel nog altijd verplicht buiten doorgaan. Activiteiten voor kinderen tot 12 jaar organiseren de verenigingen ook best in open lucht. Kan dat niet, dan moeten de binnenruimtes goed geventileerd worden.

Voor specifieke, georganiseerde jeugdkampjes tijdens de krokusvakantie geldt een ander maximumcijfer. Daarbij mogen er maximaal 25 kinderen tot en met 12 jaar aanwezig zijn. Voor jongeren van 13 tot en met 18 jaar zijn dat er maximaal 10 – telkens begeleider niet inbegrepen.

Het gemeentelijk zwembad De Flipper heropent vanaf zondag 14 februari voor het grote publiek. De lessen bij STAP Kortemark kunnen vanaf de maandag na de krokusvakantie ook weer voor iedereen worden heropgestart.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier