Bovenzaal Park Ter Walle wordt nieuwe stek voor de jeugd

Schepen Renaat Vandenbulcke, burgemeester Eddy Lust, Hanne Vansteenkiste, Luna Deryckere, Schepen Angelique Declercq en Kasper Vandecasteele stellen de plannen voor met achteraan Elien Hollebeke, Bruno Deloof, Sam Vanderbemden, en Zeno Misinne.© WO
Schepen Renaat Vandenbulcke, burgemeester Eddy Lust, Hanne Vansteenkiste, Luna Deryckere, Schepen Angelique Declercq en Kasper Vandecasteele stellen de plannen voor met achteraan Elien Hollebeke, Bruno Deloof, Sam Vanderbemden, en Zeno Misinne.© WO
Redactie KW

Na twee prille startjaren met de hal van evenementenzaal Park Ter Walle als maandelijkse pop-upontmoetingsplaats verhuizen de jongeren van JOC ‘t Kordon een verdieping hoger. Met de polyvalente bovenzaal van Park ter Walle beschikken ze voortaan over een eigen volwaardige vaste stek.

Stad Menen ging samen met het Autonoom Gemeentebedrijf (AGB) aan de slag en richtte de bovenzaal in op maat van het jonge volkje.

“We plaatsten er een aantal vaste elementen die onmisbaar zijn voor een goede jeughuiswerking zoals een vaste bar, een dj-hoek met een muziek- en lichtinstallatie. We kregen zelfs het voormalige meubilair uit de vipruimte van voetbalclub WS Lauwe ter beschikking”, weet schepen van Patrimonium Renaat Vandenbulcke (N-VA).

Het JOC is niet de enige gelukkige, ook het jongerenontmoetingshuis Jakkedoe neemt er zijn intrek. “Ik hoop dat er op termijn een wisselwerking zal ontstaan tussen de twee en dat dit op lange termijn een jeugdhuis voor álle jongeren kan worden”, voegt schepen van Sociaal Beleid Angelique Declercq (Vooruit) er nog aan toe.

Zomerbar

De eerste activiteiten van JOC ’t Kordon en Jakkedoe Menen zijn nog niet voor meteen. Zolang Park Ter Walle dienst doet als vaccinatiecentrum, zal de jeugd nog flink wat geduld moeten oefenen. Maar burgemeester Eddy Lust, bevoegd voor Jeugd, geeft de jongeren alsnog perspectief op een mooie zomer.

“In afwachting kijken we met de jongeren uit om een zomerbar in te richten, zodat ze toch hun werking kunnen hervatten van zodra de versoepelingen het toelaten. Op die manier kunnen ze de zomer overbruggen”, steekt hij hen een hart onder de riem.

“Als kern zijn we heel blij dat we een volgende stap kunnen zetten met ons JOC”, klinkt het bij ’t Kordon. “We hopen om snel veel leuke activiteiten en feestjes in ‘t Kordon te mogen organiseren, want we missen het heel erg. Hier zullen we niet langer maandelijks maar om de veertien dagen samenkomen.”

(CBM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.