Boerderij van KSA Ter Straeten langs Fazantenlaan grondig gerenoveerd

KSA Ter Straeten is heel tevreden met de renovatie van hun boerderij. (foto Davy Coghe)© Davy Coghe
KSA Ter Straeten is heel tevreden met de renovatie van hun boerderij. (foto Davy Coghe)© Davy Coghe
Stefaan Reuse
Stefaan Reuse Medewerker KW

SINT-ANDRIESDe stad Brugge heeft flink geïnvesteerd in de renovatie van de boerderij van de KSA-afdeling Ter Straeten aan de Fazantenlaan in Sint-Andries. Het ging om een investering van maar liefst 42.500 euro. De renovatie was nodig, want het gebouw kon al een tijdje niet meer gebruikt worden.

De Brugse schepen voor Jeugd Mathijs Goderis is alvast blij met het resultaat, want nu heeft de jeugdbeweging terug een onderkomen waar ze spelplezier kunnen verzekeren.

Schepen van Patrimoniumbeheer Minou Esquenet overliep op de persconferentie de werken. Het ging om de vernieuwing van de vloeren en binnendeuren van de boerderij, het injecteren van muren tegen vochtproblemen en de muren werden ook opnieuw gepleisterd en geschilderd. Verder werd een kitchenette voorzien, de elektriciteit en de verwarming werden vernieuwd én er werd ook een evacuatieladder aangebracht om bij de bovenverdieping te geraken.

Met net geen 400 leden is KSA Ter Straeten de grootste jeugdbeweging van de stad. De leidersploeg is stad Brugge bijzonder dankbaar voor hun inspanningen, want nu hebben ze extra ruimte ter beschikking en kan er bij slecht weer ook binnen gespeeld worden met de leden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier