Björn ‘Surrounded By Giants’ Bossu frist jeugdhuis op met muurschildering

Björn Bossu: “Ik vind het fantastisch wanneer ik carte blanche krijg en mijn creativiteit kan botvieren op mijn klanten.”© (Foto Kurt)
Björn Bossu: “Ik vind het fantastisch wanneer ik carte blanche krijg en mijn creativiteit kan botvieren op mijn klanten.”© (Foto Kurt)
Redactie KW

Jeugdhuis De Keirse in Lichtervelde kreeg onlangs een opfrissingsbeurt. Grafisch ontwerper Björn Bossu maakte op de toog een gigantische muurschildering in zijn typische stijl. Het is maar een van de vele projecten waar Björn mee bezig is. In het dagelijkse leven is hij ook actief als tattoo-artist én broedt hij op heel wat toekomstplannen.

Aan de toog hangen op café, en dus ook in jeugdhuis De Keirse in Lichtervelde, is nog eventjes niet aan de orde, maar wanneer het wel weer kan, zal de aanblik van die toog helemaal anders zijn dan voorheen. Sinds kort werd deze namelijk voorzien van een grote muurschildering van de hand van Björn Bossu, de man achter Surrounded By Giants. Op de tekening zien we een kaars, naar de huidige naam van het jeugdhuis en een vis die refereert naar het oude jeugdhuis ‘De Inktvis’. “Vooraleer ik ben begonnen aan het ontwerp, heb ik even gebrainstormd met het jeugdhuis”, vertelt Björn. “Zo ga ik meestal te werk bij een nieuwe opdracht. Nadien begin ik met schetsen op m’n tablet. Soms kom ik vrij snel tot een eindresultaat, op andere momenten zoek ik mijn inspiratie in muziek of tijdens een wandeling.”

Het gebeurt dat ik op ideeën kom dankzij mijn kinderen

“Het gebeurt ook dat ik een idee krijg door mijn kinderen. De naam Surrounded By Giants, ofte ‘omgeven door reuzen’, hangt daar ook voor een stuk mee samen. Het staat voor het kind in jezelf loslaten, ergens nooit helemaal opgroeien en dat vind je ook terug in mijn tekenstijl.”

Tattoo-artist

Björn is met de mural voor het jeugdhuis niet aan zijn proefstuk toe. Daarnaast is hij ook nog met een heleboel andere projecten bezig. Van albumhoezen, over apps tot logo-ontwerpen, Björn doet het allemaal. Zijn hoofdberoep is echter tattoo-artist. Dat doet hij sinds een aantal jaar bij de tattooshop Noir in Gent. “Ik heb er altijd van gedroomd om professioneel bezig te zijn met mijn tekenkunst. Ik prijs mezelf gelukkig, tatoeëren is echt een fantastische job. Je komt met heel veel mensen in contact en leert daardoor elke dag bij, zowel van collega’s als van klanten”, zegt Björn. “Ik vind het fantastisch wanneer ik carte blanche krijg en mijn creativiteit kan botvieren op mijn klanten, maar het is ook fijn om een ontwerp dat een klant zelf gemaakt heeft, te vereeuwigen. Dat maakt de job net boeiend en gevarieerd.”

Sinds de heropening van de niet-medische contactberoepen is het razend druk voor Björn. Toch zit hij nog boordevol toekomstplannen. Zo is hij met een vriend bezig aan een jeugdboek. “Het is een werk van lange adem, maar ooit komt het er”, lacht hij. Daarnaast is er ook nog die andere passie: muziek. “Als alles goed gaat sta ik deze zomer met mijn noise-doom-sludge-band Darqo op Alcatraz. Daar kijk ik enorm naar uit.” Stilzitten staat duidelijk niet in het woordenboek van Björn Bossu. Wordt ongetwijfeld vervolgd. (LH)

Ontdek het werk van Björn Bossu op Instagram: www.instagram.com/surroundedbygiants

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier