https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Bivakhuis De Miere krijgt financieel steuntje van 3.424 euro

Het bivakhuis hoopt in de paasvakantie de eerste groepen weer te mogen ontvangen.© LB
Het bivakhuis hoopt in de paasvakantie de eerste groepen weer te mogen ontvangen.© LB
Redactie KW

De coronacrisis raakt het maatschappelijke leven op alle vlakken. Ook de bivakhuizen deelden in de klappen. Vlaams minister van Toerisme Zuhal Demir heeft daarom via Toerisme Vlaanderen 3.424 euro vrijgemaakt om vzw De Miere een financieel duwtje in de rug te geven.

Minister van Toerisme Zuhal Demir steunt de jeugd- en zorgverblijven en jeugdhostels in Vlaanderen voor een totaalbedrag van vier miljoen euro. 17 zorgbedrijven en 374 jeugdverblijven krijgen op die manier een financieel duwtje in de rug. Bivakhuis De Miere krijgt 3.424 euro. “Die verblijven verdienen niet alleen een pluim, maar ook de nodige middelen om de rekening te laten kloppen”, reageert Demir in een persbericht.

“Verleden jaar was voor ons een echt rampjaar. Enkel tijdens de grote vakantie hebben we groepen mogen ontvangen, in een beperkte bezetting. Na elk verblijf dienden we met ons team het hele gebouw van boven tot onder te ontsmetten om zo in optimale omstandigheden de volgende groep te ontvangen”, reageert Tonny Vanhee, voorzitter van het bivakhuis.

“Van weekendverblijven vanaf september was er geen sprake. Ook de bosklassen werden geannuleerd. We hopen dit jaar tijdens de paasvakantie stilaan weer van start te gaan om tegen de grote vakantie weer alle groepen te kunnen ontvangen. Wij blijven ons alvast inzetten om ook tijdens moeilijke periodes vakantie en ontspanning te voorzien aan de jongeren die er zo’n nood aan hebben.”

(LB)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Klik hier om dit alsnog toe te laten