Beernem krijgt skate- en BMX-park

Het gemeentebestuur van Beernem maakt 65.000 euro vrij voor de realisatie van een nieuw skatepark op Sportpark Den Akker in Oedelem. Momenteel staat er een pop-up ‘pumptrack’ waarop skaters en BMX-ers zich naar hartenlust kunnen uitleven. In de toekomst wil het gemeentebestuur een permanente en moderne oplossing realiseren.

Op dit moment staat er nog een pop-up ‘pumptrack’.© AVH
Op dit moment staat er nog een pop-up ‘pumptrack’.© AVH

Samen met de Jeugd- en Sportdienst en de werkgroep skaters starten in het voorjaar van 2021 de voorbereidende werken. “We willen de jongeren echt betrekken bij de bouw waardoor ze met fierheid en respect gebruik zullen maken van hun skatepark”, zegt schepen van Jeugd Ruben Strobbe (CD&V). Op deze manier kunnen we tegen 2022 een aantrekkelijk en veilig skatepark aanbieden aan onze jongeren.”

Mooie toekomst

Het huidige skatepark, sinds 2006 in Oedelem, komt de laatste jaren steeds meer negatief onder de aandacht. “Verroeste toestellen met loszittende onderdelen en gebroken planken, wat gevaar inhoudt voor de skaters. Een slechte ondergrond, rondslingerend glas en ander afval op de grond nodigen vandalisme uit … Tot grote frustratie van de skaters, maar ook van de buren, politie en gemeentediensten. De skaters vonden de laatste jaren niet altijd gehoor, maar daar willen we verandering in brengen”, aldus Ruben Strobbe, die de situatie wil keren in een positieve toekomst voor de skaters in Oedelem.

Duurzaam

Skaters en BMX’ers van jong tot meer ervaren roepen het Beernems gemeentebestuur al jaren op om te investeren in een duurzaam betonnen skatepark. Hun vraag krijgt de volle steun van Jeugdraad Beernem: “Als er geïnvesteerd wordt in skatetoestellen, is er maar één optie: betonnen toestellen. Dit is duurzaam, kwalitatief onverwoestbaar en onderhoudsvrij. Laat ons niet verder sukkelen met oude houten toestellen. Maar kies voor beton, een éénmalige investering waar verschillende generaties van zullen genieten! De Jeugdraad is blij dat er ook budget wordt vrijgemaakt voor de skaters, een vaak niet-georganiseerde groep jeugd.” (AVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.