Ardooie viert Sint-Maarten weer op volle kracht na drie coronajaren

In de Boomgaard koos men de brandweer als thema. © JM
Jan Maeseele
Jan Maeseele Medewerker KW

Twee dagen lang was Ardooie in feeststemming ter gelegenheid van Sint-Maarten. Op vrijdagavond trokken achthonderd wandelaars de nacht in voor een culinaire wandeling. De deelnemers werden getrakteerd op allerlei lekkers en kregen er nog een scheut hemelwater bovenop. Maar dat kon de pret en de eetlust niet bederven.

De 41ste editie van de Sint-Maartensstoet was er eentje om in te kaderen en niet alleen door het schril contrast met de coronaeditie van vorig jaar. De organisatie had toen reeds coronamaatregelen genomen maar kreeg op het laatste nippertje ook mondmaskerplicht voor het publiek opgelegd. De optredens werden geschrapt en de tenten bleven grotendeels leeg.

Bietenwedstrijd en stoet

Nu gooide men in Ardooie alle remmen los. Workshops, danspartijen en optredens zorgden voor elk wat wils. De jeugdraad deed er nog een bietenwedstrijd bovenop en enkele kermiskramen zorgde voor nog meer ambiance. In afwachting van de komst van de stoet was er goed uitgekozen animatie om het publiek te amuseren. De stoet werd geopend door de drie Ardooise scholen. Ruim twee dozijn wagens en groepen kleurden de stoet. Het publiek kon stemmen en koos voor De Zonnebloem. Volgens de jury was de clownfamilie van Pasar de mooiste groep.

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.