Ada Van Moorhem uit Beernem wil jongeren begeleiden met ‘online campfires’

Ada Van Moorhem begeleidt jongeren.© AVH
Ada Van Moorhem begeleidt jongeren.© AVH
Arno Van Haverbeke
Arno Van Haverbeke Medewerker KW

Ada Van Moorhem helpt kinderen, jongeren en volwassenen door hen te ondersteunen en begeleiden. In tijden van corona is dat volgens de Aalterse met praktijk in Beernem belangrijker dan ooit.

Het zijn moeilijke tijden voor heel veel mensen en zoals geweten krijgt ook de jeugd het zwaar te verduren. Dat erkent ook psychotherapeute Ada Van Moorhem: “Jongeren en jongvolwassenen missen nu zoveel in hun leven, de gevolgen van sociale deprivatie zullen nog jaren lang nazinderen en worden nu vaak immens geminimaliseerd. Vaak wordt dit onder de mat geveegd door – vaak goedbedoelde – meningen: ‘het is voor iedereen moeilijk’, ‘leg je erbij neer’, ‘trek je op aan de positieve dingen’. Maar dit zorgt ervoor dat mensen zich nog meer onbegrepen en eenzaam gaan voelen.”

“Niet machteloos toekijken”

Om jongeren en jongvolwassenen te helpen en begeleiden organiseert de therapeute nu ‘online campfires. “Waarom? Omdat ik preventief werken belangrijk vind. Ik wil niet machteloos toekijken hoe onze jeugd en zelfs jonge volwassenen het steeds moeilijker krijgen. Daardoor dreigen ze ook hun veerkracht en zin in het leven te verliezen. Er zijn heel wat mogelijkheden tot hulp, maar de wachtlijsten daarvoor zijn aan het dichtslibben. Jongeren en jongvolwassenen mogen niet vergeten worden, we mogen hen niet in de kou laten staan. Niks doen, werkt niet en ik wil luisteren naar wat ze denken, vinden en ervaren.”

Geïnteresseerden kunnen mailen naar ada@deleidraad.be . Ada verwelkomt graag een groep van 15 tot 19-jarigen, een groep voor 20 tot 25-jarigen en een groep ouder dan 26. De data van de sessies worden bekendgemaakt op www.deleidraad.be

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.