40.000 euro subsidie voor Kortrijkse jeugdhuizen

Broos Claerhout is tevreden met de extra steun.© AN
Broos Claerhout is tevreden met de extra steun.© AN
Annelies Nollet

De overkoepelende vereniging Kolle ontvangt 40.000 euro van de Koning Boudewijnstichting. Kolle verenigt zes Zuid-West-Vlaamse jeugdhuizen, waaronder drie Kortrijkse. Ze willen het geld gebruiken om een digitaal platform te ontwikkelen waar jongeren kennis kunnen maken met hun werking.

De project oproep GoDigit! van de Koning Boudewijnstichting stelt middelen ter beschikking aan het middenveld om te investeren in digitalisering. Voor Kolle een ideale kans om de bestaande werking te versterken met een digitaal luik. De Kolle partners dienden een project in en kregen vorige week goed nieuws. Kolle ontvangt 40.000 euro om een digitaal platform op te zetten. Via dat platform wil de vereniging de talenten van jongeren beter in kaart kunnen brengen en beter kunnen matchen met regionale organisaties en projecten.

“Samenwerken loont”

“Het wordt een concrete tool die ons toelaat de eigen werking te overstijgen én alle jongeren toegang te geven tot onze infrastructuur, materiaal en expertise”, vertelt Broos Claerhout, van jongerenradio Quindo. “Dit is pas het eerste project na de lancering van Kolle en het is onmiddellijk bingo! Een bewijs dat samenwerken loont. Dit zal een extra boost geven aan de samenwerking tussen de diverse huizen”, vult Ruben Benoit van Bolwerk enthousiast aan.

Kolle is een samenwerking van zes Zuid-West-Vlaamse jeugdwerkinitiatieven. JH Jakkedoe uit Waregem, JH Krak uit Avelgem, De Stroate uit Kortrijk, JC Ten Goudberge uit Wevelgem, jongerenradio en medialab Quindo uit Kortrijk en Bolwerk, ook uit Kortrijk. Formaat steunt het project in tijd en budget en zorgt na de lancering mee voor de uitrol van het initiatief. The Craft, dat recent verhuisde van Gent naar Kortrijk, is private partner.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.