275 kinderen kregen buitenspeelpakketje in Zwevegem

Xander Coussement toont bij het afhalen van zijn pakketje fier de overzichtskaart.© (Foto GV)
Xander Coussement toont bij het afhalen van zijn pakketje fier de overzichtskaart.© (Foto GV)
Redactie KW

Deze namiddag werd de Buitenspeeldag georganiseerd. Een dag dat de kinderen niet voor de buis zitten, maar lekker buiten spelen. Door corona pakte men het in Zwevegem een beetje anders aan.

Jaarlijks is de Buitenspeeldag een groot evenement waarop heel wat kinderen aanwezig zijn. Net als vorig jaar kon er ook nu geen grootse activiteiten georganiseerd worden. In Zwevegem zorgde men voor een alternatief. “Met de jeugddienst stelden we zogenaamde ‘Buitenspeelpakketjes’ samen. Daarin zaten allerlei leuke spulletjes om toch enig spelplezier te ervaren. Men kon vooraf intekenen en deze week het pakketje afhalen. We mochten niet minder dan 275 pakketjes verdelen.”, zegt jeugdschepen Isabelle Degezelle (CD&V)

Volgens de schepen blijft men evenwel aandacht hebben voor de speelpleintjes in de gemeente. “In Groot-Zwevegem tellen we momenteel 34 speelpleintjes. Kinderen moeten dicht bij huis ten volle kunnen genieten van groen met een ontmoetings- en ravotplekje. We hebben een mooie overzichtskaart van waar de speelpleintjes gelegen zijn, gemaakt die in het volgende Infopunt zal zitten.”

Naast het inrichten van nieuwe speelpleintjes probeert men ook af en toe enkele toestellen te verplaatsen om nieuwe speelprikkels aan te rijken in de buurt. “Op die manier kunnen kinderen terug hun hartje ophalen: klimmen en klauteren, balanceren, glijden, wiebelen en wippen, schommelen, hangen en nog veel meer.”, aldus Isabelle Degezelle.

De kindergemeenteraad besliste om samen met het gemeentebestuur alle speelpleintjes rookvrij te maken. Aan alle speelpleintjes is nu een bord te vinden om iedereen op te roepen te zorgen voor de gezonde buitenlucht en niet te roken in de buurt van speelomgevingen van kinderen. (GV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.